Gombás-sonkás quiche – U1

 

A mai menü egyébként nem a brokkoli krokett volt. Paradicsomlevest főztem, gombaszeletekkel, az volt benne a betét – tészta helyett. Utána pedig quiche-t (e.: kís-t) ettünk. Azt is jó sok gombával és sovány sonkával. Természetesen update1 liszttel.

update gombás-sonkás quiche - vagyis pite :)

Gombás-sonkás quiche – U1

Ez kell hozzá:
Tésztához: 150 g U1 liszt, 50 g vaj vagy margarin, csipet só, 4-5 ek. hideg víz.
Töltelékhez: 1 pici fej vöröshagyma, 30 g bacon kocka, 6-8 db gomba, 100 g sonka, 3 tojás, 200 ml tejszín, só, bors, fokhagyma.

Így készült: nagyon egyszerű, leírni bonyolultabb. A hagymát felcsíkoztam, pici olajon a bacon kockákkal együtt megpároltam-sütöttem. Rádobtam a szeletelt gombát, némi sót, borsot és persze granulált fokhagymát is. 4-5 perc pirítás után hozzáadtam a csíkokra vágott pulykamell sonkát is. Félreteszem hűlni.
A lisztet a sóval és a vajjal elmorzsolom, pici hideg vízzel összeállítom a tésztát. Egy 23 cm-es piteformát előkapok és akkorára nyújtom a tésztát, hogy legyen pereme is. Szépen belenyomkodom, eligazgatom. Beleteszem a gombás-sonkás alapot. A 3 tojás a tejszínnel és csipet sóval elkeverem, nyakon öntöm vele a gombás-sonkás tölteléket. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szépen megsütöm.

Lehet sajtot is reszelni a tetejére, de szerintem ehhez az egyszerű ételhez nem passzol a flancolás. Ezért pl. – mint a frittatát is –  a kis kék-sárga virágos pitetálamban sütöttem meg. Finom, fűszeres, nem száraz. Egy tányér leves után egy negyed cikk bőven elég belőle.

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.