Egyszerű csokitorta update-elve – U1

 

Szilvi keresett meg, hogy a kölyköcskéit szeretné szülinapjukra egy csokitortával meglepni. Amit írt, abból arra gondoltam, hogy az a legjobb, ha valami nagyon egyszerűt ajánlok neki.
Most egy kis csalással – mert régi a képem innen – update-eltem a receptet. Szóval vicces ugyan, de magamtól koppintottam le a dolgot.Ebből is látszik, hogy az update igazán a megújulásról szól.

Csokitorta update-elve :)))

Csokitorta – U1

Ez kell hozzá: (23 cm-es formához) 200 g darált update  keksz,  150 g margarin, 250 g mascarpone, 2×50 g jó minőségű cukrozatlan kakaópor, édesítőszer vagy update 1=4 cukor ízlés szerint, 2 tojás.

Így készült: A sütőt 180°C-ra bekapcsolom. A darált kekszet és 50 g kakaóport összekeverek, mikróban megolvasztom a margarint és összedolgozom. Evvel a tésztával ,,kitapasztom” a forma alját és kb. 1,5-2 cm-es peremet is csinálok neki.  5 percre berakom a sütőbe. Ezalatt az update cukorral felverem a 2 tojást szép habosra, majd hozzákeverem a mascarponét és a kakaóport. Kiveszem a tésztát, ráöntöm a krémet, és ezen az alacsony hőfokon kb. 30 percig sütöm. Így a krém krémes és az egész torta nagyon-nagyon csokis lesz.

Mostanában legjobban a málnát szeretem, így legszívesebben összemelegíteném egy kis update cukorral óvatosan, hogy össze ne törjön és  a tetejére halmoznám. Tejszínből habot vernék és körben avval díszíteném.

Szilvi kedvéért írom, hogy egyszerű omlós tésztával is meg lehet csinálni, nem kell feltétlenül a kekszes flancolás. Ebben az esetben:

Tésztához: 100 g U1 master mix, 100 g sima liszt,  1-2 ek. szitált keserű kakaópor, 100 g vaj vagy margarin, update cukor ízlés szerint, csipet só, gondolatnyi fahéj, 4-5 ek. hideg víz.
Így készül: a liszteket összeszitálom a kakaóval, fahéjjal és a sóval, meg az update cukorral. Elmorzsolom benne a hideg vajat és ha kell, pici hideg vízzel összeállítom a tésztát. Beletapogatom a formába úgy, hogy pereme legyen, és a krémhez felütött tojás fehérjével picit megkenem. 5 percet elősütöm a sütőben, aztán mehet rá a fenti csokikrém.

Titokban van még egy csokitorta recept a fejemben, amiben még liszt sincs. Terveim szerint nemsokára el fog készülni, de ahhoz még egy párat aludni kell

Tipp: beletettem egy rúd kikapart vaníliát az update cukros üvegembe. Mennyei!

2 Comments

  1. Szilv:)i

    Köszönöm!
    Így teljesüljön minden kívánságom:)
    Kakaópornak mit javasolsz?

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szilvi, most éppen egy jófajta hollandot használok. Sötét, mint a mahagónifa. De szerintem legalább ilyen finom a szerencsi kakaópor. Ha nem ezt, akkor szerencsit szoktam venni. Egy a lényeg: semmiképpen se cukrozott instant kakaó legyen. Amúgy update szemmel találtam instant kakaót, a Canderel Cankao nevezetűt. Horror az ára, cserébe isteni az íze és nagyon-nagyon kevés kell belőle egy pohár jóízű kakaóhoz. Nincs utóíze, végül is megéri. De sütikhez kizárólag keserű kakaóport használok.

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.