Citromos-fokhagymás harcsa – U1

 

Hű, ma vásárláskor odanéztem a halas pultra is. Teli volt akcióval és csodaszép friss árukkal. Régen ettünk harcsát, és bár ez nem a mi szép fehér húsú harcsánk, hanem afrikai, (persze honi tenyészetből) mégis úgy döntöttem, hogy jönnek velem haza. Igazán luxus volt, hogy filét vettem, de így 5 perc alatt előkészítettem a vacsit és 15 perc után tálalhattam.

update hal? hihi. De a citromos harcsa finom eledel ám! :)))

Citromos-fokhagymás harcsa  – U1

Végy hozzá: 4 afrikai harcsa filét, 1 nagy citromot, granulált fokhagyma (vagy 4 g. friss átnyomva), só, színes bors, 2 ek. olaj.
Köret: jégsaláta, paradicsom, főtt tojás, update tartármártással. (Mártás: 200 g natúr joghurt, 4-5 ek. update majonéz és 1 ek. mustár, vagy ízlés szerint, só, 3 csepp citromlé, 1 g. fokhagyma, vagy granulált. Ezeket finoman összekeverjük és kész.)

Így készül: tepsibe sütőpapírt tettem, amit vékonyan megkentem 1 ek. olajjal. A halat leöblítettem, majd 3-3 részre vágtam minden filét. Sorba rakosgattam a tepsin. Minden filét megsóztam, csavartam rá színes borsot, alaposan megszórtam fokhagymával. (a friss, átnyomott fokhagymát beledörzsölném sózás-borsozás előtt) A citromból 12 vékony karikát vágtam. A citrom csücskeiből a citromlét rácsepegtettem a halakra, majd mindegyikre fektettem 1-1 citromkarikát. A maradék 1 ek. olajjal megcsurgattam, aztán ment az előmelegített 200°C-os sütőbem kb. 10-12 percre. Amíg sül, összevágom a salátaleveleket, kikeverem a tartárt, cikkezek paradicsomot és főtt tojást, amit a salátalevelekre halmozok. Megcsurgatom a mártással. Terítek és tálalok. Boszorkányosan gyorsan el lehet vele készülni, igaz? boszika

Ilyen vót izzasztás előtt:

harcsa citromozva-fokhagymázva, még sütés előtt :)

 

2 Comments

  1. Nem vagyok mesterszakács

    Ez így korán reggel emberkínzás! :)))
    Csodásan néz ki, érzem az ízét, az illatát!

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia nemmesterszakács 🙂 (pedig szerintem erősen de – főleg pogácsa témában) Ha reggel nézed, az azért jó, mert lehet, hogy kedvet kapsz hozzá és este megcsinálod 🙂 De rákészülés nélkül is, spontán meg lehet csinálni, ha szép halat lát az ember. Ez olyan jó érzés 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.