Hekk tepsiben – U1

 

Ma vásárlás címén csavarogtunk, de végül 2 és fél óra alatt mindent el is intéztünk, szóval sikeres kora délután volt. A vacsira készülve pedig már este kitettem a halacsokat az erkélyre, így gyöngéden olvadtak ki délutánra. Vacsi előtt 25 perccel ráértem nekiállni elkészíteni.

update 1 hekk tepsiben sütve - brokkolival és fokhagymás tartármártással. Mmmm :)

Hekk tepsiben fokhagymás tartármártással – U1

Ez kell hozzá: 1 kg kisebb fajta hekk (fagyasztott tengeri haltörzs néven fut), só, citrom, granulált fokhagyma, bors, 2 ek. U1 lisztkeverék, 1 ek. U1 mestermorzsa, 2 ek. olaj.
Köretnek brokkoli, 450g natúr joghurt (vagy tejföl), U1 majonéz, U1 mustár, 2 csepp édesítőszer, granulált fokhagyma, lenmagsó (vagy sima tengeri só). Zöldsalátához római saláta, koktélparadicsom, szezámmagolaj, só.

Így készül: A halakat megmosom, a hasüregüket tisztára pucolom, kiöblítem. Sóval bedörzsölöm, 1/2 órát állni hagyom. A sütőt 220°C-ra előmelegítem. Ezután citromlevet facsarok rájuk. Mindig jó a halra sütés előtt citromot facsarni, az összekapja a fehérjéket és nem esik szét a hús a hőkezelés során. Na és az íze is finomabb lesz tőle. A lisztet, morzsát, borsot, granulált fokhagymát és pici őrölt chilit összekeverem. Tepsibe sütőpapírt teszek és 1 ek. olajjal megkenem vékonyan. A halacsokat beleforgatom a morzsás keverékbe, jól rátapicskolom, majd a tepsire rakom őkelméket. 1 ek. olajat vékonyan végigcsurgatok a tetejükön. Nekünk 6 csinos halacs volt az 1 kg-s szütyőben.  Kb. 10-10 percig sütöttem mindkét felüket.

Közben a római saláta leveleit felcsíkoztam, rádobáltam félbevágott koktélparadicsomot, sóztam, granulált fokhagymát hintettem rá és megcsepegtettem szezámolajjal.
A tartárhoz kikevertem a joghurtot (vagy tejfölt) majonézzel, mustárral, csipet lenmagsóval, granulált fokhagymával, 2 csepp édesítőszerrel. A brokkolit pedig megpároltam enyhén sós vízben, majd lehűtöttem és lecsepegtettem.

Tálaláskor Apának színes salátát és tartármártást adtam, magamnak természetesen brokkolit. Még mindig kiakad, ha túl sok zöldet lát az asztalon, de ettől még nem sajnálja tőlem

Igazi update 1-es vacsora volt és nagyon-nagyon finom

1 Comment

  1. maria zám

    Én nem akarom beprézlizni. Csak simán natur szeretném emgsütni. Valaki azt mondta előző elsete áztassam fokhagymás tejbe. Szóval mi a javaslatod?

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.