Sajtmártásos-diós csavartcső tészta

 

Az angoloknak minden belül lyukas tészta makaróni. Ez van. Talán csak a canelloni nem 🙂  Pedig milyen jól hangzik, hogy csavartcső, ugye? Meg murisan is néz ki. Ráadásul bordás is, jól felveszi a szaftot, mártást, ragut, bármit, amihez elkészül. Tegnap nálunk sajtmártással készült, hogy a rengeteg újévi húsos menüt kicsit likvidáljuk. Igazán ritkán eszünk fehér tésztát, de ez nagyon jól esett! Legközelebb már tk.kiőrlésű lisztből készülttel fogunk bűnbe esni, ígérem! Ma meg sokzöldséges rizs volt a menü friss, joghurtos tzatzikivel. Isteni volt, könnyű és illatos

ritkán eszünk fehér tésztát, de ez isteni falat volt :))))

Sajtmártásos-diós csavartcső tészta

Ez kell hozzá: 500 g csavartcső tészta, 200 ml tejszín, 200 g gorgonzola dolce, 200 g tejszínkrémsajt (nekünk boci, mert ez édeskés), 200 g trappista vagy eidami, só, granulált fokhagyma, 50 g vaj, 2 nagy, vagy 4 kisebb marék dió.

Ügyintézés: nagylájbosban vizet forraltam a pastának, amikor felforrt, sóztam és beletettem a csavartcsőket főni. Néha átkavartam, és 8 perc után elzártam alatta a gázt. Mivel nem akartam, hogy minden sajtmártást magába szívjon, hagytam még 2 percig a vízben, utána adtam csak a mártáshoz.
Fél kézzel a palacsintasütőmben megpirítottam a diót.
A sajtmártás annál jobb, minél jobban szeretjük. Ehhez a vajat mély teflonserpenyőben megolvasztottam, hozzámorzsoltam a gorgonzolát, belenyomtam a bocisajtokat, a tejszínt, és kb.150 g reszelt trappistát. Kevergettem, míg minden elolvadt, granulált fokhagymával ízesítettem. Só nem kellett bele.
Amikor a tészta megfőtt, beleforgattam a mártásba és a főzőlevéből kb. 1 merőkanálnyit adtam hozzá. Hogy mennyi legyen a pasta főzővizéből hozzáadott mennyiség, az attól függ, kinek mekkora a merője. Eláztatni sem szabad, de ha nem folyós, hanem csak ragacsos a sajtmártás, az sem jó, mert szomjan hal benne a tészta.

Tálaláskor a maradék sajttal megszórtam és a diót rátördeltem a tetejére. A gorgonzola és a dió igazán harmonikus páros együtt és a puha tésztához jól passzol a pirított dió érett roppanóssága.

2 Comments

  1. kecsege

    Bocsánat, hogy nem a bejegyzéshez szólok hozzá!
    S.O.S
    Barna tészta? Mi az, eszik, isszák? Hol kapható?
    Pusszantás:)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia kecsege 🙂
    Teljes kiőrlésű tészta, lehet ilyeneket kapni pl. tescoban. Általában durum tészták, tojásmentesek, vagy tönkölylisztesek. De ne keresd, viszek egy zacsival :))) puszi

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.