Meggyes tejpite – graham liszttel

 

Tegnap csináltam a pitécskét egy őrületes, letaglózó migrénes roham után. Szinte felüdülés volt a lelkemnek, de akkor leginkább már azért, mert túl voltam a fájdalomhegyen. Olyan vagyok, mint egy jó szamár: előre érzem az időváltozást. Meg telihold is volt/van/lesz és talán azért is dőltem romjaimba. Ámde’ a rom közt mindig a legszebb virág fakad, mint tudjuk. Ez az ,,eccerű” pitécske épp ilyen lett. De csak frissen finom – szerintünk.

meggyes tejpitécske :)

Meggyes tejpite – graham liszttel

Ez kell hozzá: 3 nagy tojás, csipet só, nekem most xillit, ízlés szerint, de persze ez lehet cukor is, kb. 500 ml tej, 200 g graham liszt, kb. 100 g sima liszt, de annyi hogy sűrű, palacsintatészta legyen az eredmény, 1 tk. sütőpor, 50 g vaj + 50 g a tepsi kikenéséhez és  egy kis liszt, amivel beszórom. Ja és 200 g magozott meggy!

Így készült: A tepsit kivajazom, kilisztezem, a lecsepegtetett meggyeket művészi össze-visszaságban elszórom benne. A sütőt 190°C-ra melegítem.
A tojásokat habosra keverem a xillittel, majd az olvasztott vajat hozzácsorgatom. Utána a tejjel és a liszttel sűrű palacsintatésztát csinálok. Ráöntöm a meggyre, kicsit megütögetem a tepsi alját és mehet a sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt sül meg. Kezdetben nagyon magas, felfújódik, aztán lelapul. Akinek nem kell odafigyelnie, az megszórhatja porcukorral tálalás előtt. Fincsi, de csak frissen. A graham liszttől telt íze van.

tejpite meggyel - jó fincsi volt :)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük