Kölespalacsinta zöldbabbal és paradicsomos gombával

 

Uhh… jó húzós nap volt ez a mai. Az előbb még az is komoly koncentrálást igényelt, hogy a leírjam a paradicsomos szót.
Szóval egy kis leltárkiértékelés és futás után, éppen azt találtam ki, hogy a paradicsomos gombához zöldbabbal töltött kölespalacsinta illik. Lazaaaa…. De kész, megcsináltam, és ami még pali pluszban maradt, abból cukormentes szilvalekvárral megkentem párat, a többit pedig folpackba csavarva eltettem a fagyasztóba. Hátha lesz egy kevésbé őrült napom, amikor egyébként ráérnék és nem terhelne a palacsintasütés, de akkor! Majd akkor a homlokomra csaphatok, hogy: – Hűűű! Nekem van lefagyasztva olyanom! Na és akkor majd nem kell sütni, csak elővenni, megtölteni és mosolyogva az asztalra tenni.
Két dologra jöttem rá ma este: a.) ha nincs elég időm, akkor persze flancolok a vacsival (eznemnormálisnemkellutánozni!) és b.) ha már úgyis fáradt vagyok, akkor még jobban kiütöm magam. De miért épp melóval? (naeztsemkellutánozni) Remélem legalább jól fogok aludni. Kb. mint akit agyonvágtak

kölespali zöldbabbal és paris gombával - igazán reformos és nagyon fincsi lett :)))

Kölespalacsinta zöldbabbal és paradicsomos gombával

Ez van benne: 3 tojásból kölesliszttel, tejjel, sóval, szénsavas vízzel palacsintatészta. 200 g ceruzabab, 125 g sovány bacon, 400 g csiperke gomba, 2 nagy lilahagyma, 400 g húsos paradicsom, só, bazsalikom, 3 g. (vagy granulált) fokhagyma.

Így készült: A bacon pici olajon megfuttattam. A lilahagymákat apróra vágtam, a baconhöz adva üvegesre pároltam, hozzáadtam a fagyasztóból elővarázsolt húsos paradicsomokat, amiknek a héját egy pillanat alatt lekaptam egy kis meleg víz alatt. Rádobtam a szeletelt csiperkét, sóztam, fokhagymát adtam hozzá, belemorzsoltam egy kis illatos varázsbazsalikomot. Készre rotyogtattam, csak semmi fakszni, el van magában.
A babot megpároltam. A palacsintákat kisütöttem, még melegen a babbal megtöltöttem és a végeit behajtva felcsavartam.
Tálalás ízlés szerint: lehet előbb a paradicsomos gombát a tányérra tenni és a tetejére biggyeszteni a ferdén elvágott palacsintákat, vagy a palikat a tányérra hasaltatni és meglocsolni a gombával. Mindegy. De az íze isteni

Mivel mindent egyszerre csináltam, hát nem mondom, hogy nem kellett kicsit kapkodni, meg odafigyelni: a palik ne süljenek túl, a hagyma ne égjen meg, a bab nehogy szétessen, gyorsan csavarni, még melegen, dobozolni ami majd a holnapi ebéd lesz, közben gyorsan mosogatni, elpakolni, teríteni. Ja és fotózni, hogy mire Apa hazaér, addigra már csak vacsizni kelljen.

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük