Focaccia olívával és fetával

 

Futás közben jön meg az étvágy. Vagy még előtte. Vagy azért, mert direkben azon gondolkodtam futás előtt, hogy mi a csuda legyen a saláta mellé? Ma semmiképpen sem akartam húsosat enni. Jól ki is gondoltam a focacciát, és azt is, hogy futás közben remekül meg fog kelni a meleg konyhában.

focaccia - simán imádom! :))))

Focaccia olívával és fetával -tk. rozsliszttel

Ez kell hozzá: 250 g graham liszt, 100 g tk. rozsliszt, 150 g BL80 kenyérliszt, lenmagsó, 2 tk. barna nádcukor, 10 g szárított élesztő, 4-5 dl langyos víz, (nekem most az olívák leve), szárított bazsalikom, 3+2 ek olívaolaj, 100 g feta vagy krémfehérsajt, olívabogyó ízlés szerint, 6-8 db koktélparadicsom.

Így készül: A száraz anyagokat összeszitálom, majd hozzáadom a 3 ek. olajat és az olívabogyók langyos, sós levét. Jól kidolgozom (géppel) és letakarva kelni hagyom. Előfordulhat, hogy kíván még egy kis lisztet.
Kb. 45-50 perc kelesztés után egy sütőpapírral bélelt formában teszem, olívát löttyintek rá és az ujjammal lapogatom a forma széleihez. A kis gödröcskékbe belenyomkodom a kockára vágott sajtokat és a darabolt és egész olajbogyókat. Koktélparadicsomot cikkezek a tetejére és mehet is a sütőbe. Először 220°C-on kb. 15 percig sütöm, majd 180°C-on további 40 percig, míg mg nem sül.
Citromos-fokhagymás-olívás római salátával tálalom, de a leveleket előbb felcsíkozom. A dresszinget pedig ki lehet tunkolni a tányérból a focacciaval.

Sütöttem már máskor is, mindig nagyon finom és nagyon-nagyon hamar el is fogy.

focaccia  - fetával és olajbogyóval

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.