Tofus-kapribogyós pulykarudacskák

 

Szóval rájöttem, milyen jól lehet egy bekevert húsos masszát formázni. Múltkor kerek pogácsákat szaggattam belőle, most rudacskákat vágtam. Még van pár ötletem azért.

 

tofus-kapris pulykarudacskák :DDD

Tofus-kapribogyós pulykarudacskák

Ez kel hozzá: 500 g darált pulykahús, 200 g tofu, 1 tojgli, lenmagsó, fokhagyma, 1 ek. kapribogyó, bors, őrölt chili, zabpehely.

Így készült: a tofut a húshoz reszelem, vagy darabolom, ahogy kedvem tartja. Most késsel daraboltam össze-vissza. A zabpehely kivételével mindent összedolgozok és egy dobozba nyomkodva hűtőbe teszem. Pár óra múlva, vagy másnap egy darab fóliát terítek a pultra, ráfordítom a dobozból a fűszeres húst. Zabpehellyel megszórom és rálapogatom. Késsel rudacskákra vágom, zabpelyhes felükkel sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom. A tetejüket is megszórom zabpehellyel – ez van a bunda helyett – és rálapogatom. Kb. 190°C-os sütőben megsütöm őket. 12-15 perc múlva átforgatom a rudacskákat és 2 perc alatt a másik felüket is megpirítom. Tzatzikivel tálaltam.

tofu-kapribogyós pulykahúsból készült rudacskák reformosan

 

8 Comments

  1. Dávidci

    Megragadom az alkalmat és duplastipistopival foglalok egy helyet a díványon szombatra. Illetve máre lőre hegyezem a fogaim a szokásos fincsa nasira 😀

    ui. szeretem a fánkot 😀 szerintem…

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szeja 🙂 Örülök, hogy jösztök. A menü csülkös bableves lesz tejföllel és utána kefíres lángos többféle formában. Én is szeretem a fánkot. Csak dagasztani nem :))) De remélem azért a lángos is jó lesz ,,nasinak”?

    Reply
  3. kecsege

    Én tripla stipi-stoppal kérek egy lángost:)
    Puszi a bandának.

    Reply
  4. BodzaBlog

    Gondban vagyok, mert már nincs szállítható mennyiség 🙂 Időközben itt voltak anyuék is, megvacsoráztattam őket, mert anyu ma dolgozott, aztán a papánál is főzött és már nagyon éhes volt. De megígérem, ha legközelebb lemegyek, csinálok ott frissen. Mit szólsz? Viszek mindent, csak sajt és tejföl kellene. Aztán már süthetjük is 🙂

    Reply
  5. Dávidci

    A leves fini volt.
    A töltelékes lángosgombóc szintén, szerintem javasolni is fogom otthon.
    Ellenben ez a tészta lángosnak szerintem kicsit kemény, hiába volt olyan íze, mint a gombócnak. Lehet, hogy a speckós liszt nem adta a lángosfílinget.
    Vagy csak én szeretem puhábban a lángost:)

    Nem bánom legközelebb dagasztok kis fánktésztát, ha csak ennyi a híjja.

    Kiskeziccsókolom

    Reply
  6. BodzaBlog

    Nálunk lángos vagy így, vagy sehogy, különben mi értelme lennek a tudatos étkezésnek? Ha nem haragszol, akkor nem csinálok 4 embernek dupla munkával 2féle tésztából 🙂 De ezentúl nem lesz lángos nektek:) A fánkot viszont nem vállalom be, annyira nem szeretem és az csupa olyanból van, amit mi nem eszünk :))) Majd lesz valami alternatíva, ha megszáll az ihlet 🙂 Vannak olyan dolgok, amire Apának is azt mondom, hogy kérje otthon, ha olyat kíván. Pl. sosem főzök sóskát, sóletet, pacalt, ilyesmit. Erre vannak a lelkes anyukák, akik a kicsi fiuknak megcsinálják puszta szeretetből 🙂

    Reply
  7. Apácska

    A citromtorta az alternatív nasi? Mert az mindig finom szokott lenni.:)Meg a francia krémes is! 🙂

    Reply
  8. BodzaBlog

    Sajnos a citromtorta nem, a krémes meg necces, bár a porcukrot cserélhetem xillitre és akkor talán… bár a leveles tészta és a puding… hát nem, nem alternatíva, az az édes bűnözés, amit le kell dolgozni utána ;))))

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.