Zöldborsófőzelék zabpehellyel

 

Nem estem a fejemre, nem azért kísérletezgetek állandóan. Kíváncsi vagyok és keresek mindig valami jobbat. Most zabos vagyok, vagyis próbálgatom, mert nagyon szeretem, jót is tesz nekünk és még egyszer sem csináltam olyat, ami ne lett volna jó vele. Mindegy, hogy valami újat, vagy csak kicseréltem valami hozzávalót egy már meglévő receptben.
Ma például azon elmélkedtem, hogy a megmaradt csirkepörihez milyen főzeléket csináljak? Egészen a fagyasztóig zöldbabra gondoltam, finom tejfölösre. De mikor kihúztam a zöldséges fiókot, akkor a szemem elé ugrott egy csomag zöldborsó. Hmm… jó, akkor ez lesz.

zabpelyhes zöldborsófőzelék - ez is reformosan

Zöldborsófőzelék zabpehellyel

Ez kell hozzá: 450 g zöldborsó, 500 ml tej, 50 g margarin, 1 ek. zabliszt, 50 g zabpehely, édesítőszer, petrezselyem.

Így készül: a margarint megolvasztom egy lábosban, és picit megpirítom rajta az 1 ek. zablisztet. Felöntöm a tejjel, beleteszem a zöldborsót. Mire felforr a tej, megpuhul a borsó is. Sózom, teszek bele pár pötty édesítőszert – de épp csak rájátszok a borsó édes ízére – és beleszórom a zabpelyhet is. Kevergetve főzöm 4-5 percig, majd lefedem. A petrezselymet felvágom és amikor már nem forró, belekeverem.
Bármivel nagyon finom. Még magában is.

Jó dolog a kísérletezgetés. Ez pl. tuti fenn marad a kedvenc főzelékek listáján. Még Apa is megnyalogatta a főzőkanalat. Ez bizony nagy szó! Hihi, muszáj volt leírnom

2 Comments

  1. Réka

    Életemben először főztem főzeléket és remekül sikerült, köszönöm ezt a nagyszerű receptet 🙂

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Réka! Nagyon örülök a sikerednek, remélem sokszor meg fogod még főzni 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.