Rántott palacsinta – sonkakrémmel

 

Időnként elkap a hév és megsütök gyorsan pár kölespalacsintát. Most zabliszttel és graham liszttel kevertem. Nagyon finom lett a tészta, bár picit törékeny. Eredetileg nem is akartam bundázni, de a törékenysége miatt jót tett neki. Utólag gondoltam bele, hogy egyáltalán nem baj, hogy így a töltelék is kapott egy kis hőkezelést. Nyugodtabban teszem el másnap ebédre.

rántott palacsinta másképp - most sajtos sonkakrémmel

Rántott palacsinta – sonkakrémmel

Ez kell hozzá: 3 tojásból, köles-, zab- és grahamliszttel, pici só, tej és szénsavas víz a palacsintához, 300 g sovány sonka, 2 ek. lenmag, 50 g parmigiano reggiano sajt, 50 g gouda sajt, 100 g (1 tubus) krémsajt, 4 ek. tejföl, 20 szál snidling, bors. A panírozáshoz 2 tojás, liszt, morzsa és olaj a sütéshez.

Így készül: a palacsintához soha nem mérek ki semmit. 🙂 megsütöm. Nekem 12 palacsintám lett most, de csak 8-at töltöttem meg, mert a töltelék annyihoz volt elég. A megmaradt palacsintákat folpackba csavarva lefagyasztottam. Valamelyik este jó lesz ,,nasinak” egy kis áfonyalekvárral.
A töltelékhez a késes aprítóba dobom a parmigianot a lenmaggal együtt és jó apróra darabolom. Ezután hozzáadom a sonkát is, avval is átdolgozom. A masszát borsozom, elkeverem benne a krémsajtot, belereszelem a goudát – hogy valami olvadós is legyen benne – majd belekeverem a tejfölt és a végén az aprított snidlinget. A palacsintákat megtöltöm, szögletesre hajtom, panírozom, majd forró olajban oldalanként 1-1 perc alatt megsütöm.
Salátával tálalom.

rántott palacsinta - ki mondta, hogy egy pali csak édes lehet? :)))

Jó felhasználása a maradékoknak, mivel a belekerült Parmigiano még annak a vége volt, amit még Toszkánából kaptam nyár végén. A gouda szintén egy darabka volt már csak, jobb volt így, mint egyben bekapni

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.