Pecsenye pulykamáj

 

Szeretjük a májat, de azért mértékkel esszük. Ennek az adag friss májnak viszont nem tudtam ellenállni. Hogy jó kis vacsi legyen belőle egy edzésről hazatérő Apának, sovány bacont pirítottam és párolt zöldbabot, magamnak pedig bébirépát is készítettem mellé.

pecsenye pulykamáj - finom, puha, szaftos, fűszeres :))) nyamm

Pecsenye pulykamáj párolt zöldségekkel

Ez kell hozzá: 800 g pulykamáj, 100 g sovány bacon, 500 g ceruzabab, 250 g bébirépa, só, bors, granulált fokhagyma, 4-5 ek. olaj.

Így készül: A májat átnézem, ha kell a nemkívánatos dolgokat lenyesem (nem kellett). Tálba teszem és az olajjal, őrölt borssal, és jó sok granulált fokhagymával, pici sóval bepácolom 20 percre. A bacont serpenyőben 1 ek. olajon lepirítom.
A zöldségekhez vizet forralok. Előbb a bébirépát főzöm meg – mivel fagyasztott zöldségek, kell egy kis idő nekik – és ha már puha, de még roppanós, szűrőkanállal kiveszem, lecsepegtetem és megforgatom a bacon kisült szaftjában. A zöldbabot ugyanígy párolom meg, majd hozzákeverem a pirított bacon kockákhoz.
A pulykamájat forró serpenyőben picit lepirítom, majd kisebb lángon addig párolom, míg a  víz, amit engedett magából, el nem párolog. Akkor csak az az isteni szaftja marad alatta.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.