Párizsi pulykacomb – zabliszttel

 

De. Kicsit másabb az íze. De. Kicsit telt, édeskésebb. Nem baj. sőt csak jó. Aha, pulykacomb. Szeletelve. Fokhagymával és borssal.

Ez járt a fejemben tegnap, míg hazafelé araszoltam a dugóban. A pulykacombot már reggel feltettem a fagyasztóból a hűtőbe és tudtam, hogy még éppen olyan állapotban lesz, hogy könnyen fogom tudni szeletelni, mert még egy hangyányit fagyos lesz.

zabpehelyliszttel készült párizsi szelet :) isteni lett!

Párizsi pulykacomb – zabliszttel

Ez kell hozzá: 800 g pulykacombfilé, granulált fokhagyma, őrölt bors, só, zabliszt kb. 150 g, de ha lecsapnak sem tudnám megmondani, hogy pontosan mennyi, 3 tojás, 100 ml tej, némi olaj a sütéshez.
Köretnek jégsaláta, szezámmag, lenmagsó, szezámolaj, morzsolt bazsalikom.

Így készül: a húst felszeleteltem, granulált fokhagymával és pár csavarintás borssal megszórva hagytam még fél órát állni. A tojásokat elkevertem a tejjel és csipet sóval, csak úgy óvatosan. A husikat sütés előtt sóztam, belelapogattam a zablisztbe, megfürdettem a tojásban, majd óvatosan a fél centi olajba tettem. Közepes lángon sütöttem, hogy a bundában jól átsüljön a husi. Papírtörlővel leitattam a felesleges olajat.
A salátát felvágtam, megszórtam a lenmagsóval, csepegtettem rá pirított szezámmagolajat és meghintettem szezámmaggal. Színes bazsalikomot morzsoltam rá, amitől finom illatos lett. Összekevertem és kész 🙂

Igen, a zabliszt az valami csuda finom. Telt, picit édeskés íze van talán, de cseppet sem zavaró. Ilyen bundának is remekül bevált. A bazsalikomot pedig minden formában szeretem. Most a nyár végén szárított és üvegbe zárt színes, virágos bazsalikomból morzsoltam a salátára. Csuda illata van, amikor kinyitom az üveget és a salátát is illatossá varázsolta.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.