Egyszerű vacsorasaláta

 

Jaj, úgy akartam írni, hogy ,,vacsisali” és hogy ,,szupcsi” meg ,,fincsi” De azért így jobb, ugye?
Mi sem eszünk mindig hangzatos dolgokat és kedvem sem mindig van vacakolni. Ma csak betoltam a sütőbe egy csomag halrudacskát, megsütöttem. Mellé összedobtam egy laza salátát.

egy az ezer féle vacsisalik közül :)))))) szupcsi?

Vacsorasaláta

Ez kell hozzá: 1 fej jégsaláta, 1/2 csomag rukkola, 1 lilahagyma, 1 kígyóuborka, 1 mozzarella, só, csipet bors, granulált fokhagyma, morzsolt bazsalikom, olívaolaj (na ezt sosem mérem, de saccperkábé fél deci lehetett, vaaagy úgy kábé 5-6-7 evőkanálnyi?), 1 ek. pirított szezámolaj, 1 tk. balzsamecet, 1 ek. szezámmag.

Így készült: A lilahagymát vékonyan félfőre vágtam. (csíkokra) az uborkát meghámoztam, felkockáztam, a mozzarellát szintén. A jégsalátát félbe, majd kockákra nyestem, összekevertem a rukkola levelekkel. Tányérra rendeztem, megszórtam az uborkakockákkal, a lilahagymával, és a mozzarella kockákkal.
Tálkában kikevertem az olívát, szezámmagolajat, sót, borsot, fokhagymát, szezámmagot, ecetet, majd a dresszinggel meglocsolgattam a salátát. Mmmm…. pont jó volt a halrudacskák mellé.
Jó persze párban enni, és utána együtt menni fogat mosni

Nem is értem, miért nem szoktam feltenni több salátát ide. De majd pótolom 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.