Kefíres lángosgolyók sajttal töltve

 

Tetszik ez a gyors, kefíres lángos-dolog. De amiért nem egészséges, legalább a liszttel variáltam egy kicsit cserébe. Tulajdonképpen jó kis vendégváró, vagy sörkorcsolya lehet – már ha valaki sörözik – és előre is megcsinálhatjuk, mert hidegen is finom. Olvadósabb, mozzarellával is csináltam már, akkor is nagy sikert aratott.

a lángos ezer arca közül az egyik :)))) jó, mi?

Kefíres lángosgolyók sajttal töltve

Ez kell hozzá: 300 g kölesliszt, 100 g graham liszt, 100 g BL80 kenyérliszt, 2 tk. só, 2 tk. cukor, 1 cs. szárított élesztő, 1 tojás, 2 ek. olaj, 450 g kefír, 120 g krémfehérsajt, vagy feta is akár, olaj a sütéshez.

Így készül: a kefírt óvatosan langyosra melengetem a mikróban. A liszteket, sót, cukrot, élesztőt összeszitálom egy nagy tálban. Beleütöm a tojást, belecsorgatom a 2 ek. olajat, és a langyos kefírrel klassz cipót dagasztok belőle. Lehet, hogy kell még hozzá liszt – nekem kellett – de lehet, hogy ha csak sima lisztből készül, akkor nem. Jól kidolgozom, kelni hagyom.
Ha megkelt a lángostészta, akkor a sajtot kockákra vágom. (legközelebb csilibe is beforgatom majd, vagy morzsolt bazsalikomba) A tésztából kis darabkákat vágok és mindegyikben elrejtek egy kocka sajtot. Pingponglabda nagyságúak legyenek megtöltve. Letakarva kelni hagyom még 30 percig a labdacsokat.
Olajat forrósítok, és a lángosgolyókat szépen megsütöm benne. Papírtörlőn lecsepegtetem és már lehet is harapni.

jó kis sós sajt - nyami! :)))

Ha ezt a lángost olvadós sajttal sütöttem volna, akkor csak nagyon finci kockákat tettem volna bele és nagyon figyeltem volna, hogy biztosan a közepén legyen a tésztának. Nehogymár kiszökjön sütés közben

4 Comments

  1. chriesi

    De jók ezek a golyók!

    Reply
  2. BodzaBlog

    Köszi 🙂

    Reply
  3. reni

    Rettentően guszták ezek a golyók,de nem lehet csak sima lisztből megcsinálni?Életemben nem hallottam ilyen lisztekről….

    Reply
  4. BodzaBlog

    Szia reni 🙂 Dehogynem! Amíg nem fogyóztunk, és rajtam kívül az egész család is sima lisztből készít szinte mindent. Mi viszont igyekszünk kerülni, egészen pontosan ez csak rajtam múlik, mivel a konyha az én sárkánybirodalmam. 🙂 Van is eredménye. És ez a lángos tudom, hogy egy oximoron, mert olajban sült, de a felesleget leitatva róla, legalább a tésztája nem olyan hízlaló, mintha sima lisztből gyártottam volna.
    Szóval jó sütögetést, hiszen kefíres lángost bárki tud gyártani, golyókat sajttal tölteni is bárki tud, és megsütni is. A jó benne az, hogy az olajban szép gömbökké változnak 🙂 Sok sikert!

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.