Spenótleves fetával

 

Hiába van az embernek 10 hétre előre tervezett étrendje, mégis van, hogy nem úgy jönnek össze a dolgok, hogy tartani tudná. Ugye? Naugye.
Én is totál elcsúsztam, mert a hosszú hétvégén ide-oda mentünk, Apácska tegnap pasinapon volt, oda kellett pakolnom, én még lecsóztam a maradékot, és egyáltalán. Meg sem ettem a színes babsalátát – ami úúúú de jól sikerült pedig – és amúgy is kicsit ,,maradékhasznosítani” kellett. Ma ebédre isteni volt a light fokhagymás-tartáros ceruzabab saláta soksoksok petrezselyemmel és a sokmagos-rozspaníros rántott pipkócicivel. Mmm…
Szóval ma próbáltam utolérni magam, de még mindig nem okés. Ezért benéztem a fagyasztóba és valami könnyedebbet akartam, de elsősorban vihargyorsat. Legalábbis olyan gyorsat, ami 15 perc alatt készen van, hogy már pattanhassak is fel Rozinantéra és a kedvenc filmemet bámulva futhassak. (Mondjuk ezt sem hittem volna, hogy valaha ilyet gondolok/teszek De így nagyon is elröppen az a 30 perc, meg az a pár km, amit letaposok.)

spenótleves fetával - rém egyszerű és gyors, és nagyon fincsi :)

Spenótleves fetával

Ez kell hozzá: 450 g fagyasztott spenót (1 csomag), 1 tojás, 1 l tej, 4-5 ek. aprószemű zabpehely, 1-2 ek. olívaolaj, só, bors, fokhagyma, 200 g feta vagy krémfehérsajt, chilipehely.

Így készül: a spenótot a mikróban felolvasztom, leöntöm a levét, belezuttyintom egy kedvenc edényembe. Ráütöm a tojást, megsózom, borsozom, fokhagymázom. Beleszórom a zabpelyhet, felöntöm a tejjel és botmixerrel simára dolgozom. Lábosban kanálnyi olívát forrósítok, erre öntöm a spenótot és forrásig főzöm. Olyan sűrűnek kell csak lennie, mint egy krémleves. Hiszen az is!
Tálaláskor a sajtot apró kockákra vágom, a kanálnyi olívában elkeverek egy kis chilipelyhet, ebben megforgatom a kockákat, majd a leves közepére biggyesztem. A maradék chilis olívával megcsurgatom. 1 szelet ,,hungarocellel”, vagyis puffasztott rizzsel ettük.

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.