Paradicsomos zöldbab

 

Igazi gyors étel. Tegnap csináltam ma ebédre és vacsira. Apa újfent itthon felejtette az ebédjét, de este megnyugtattam, hogy ez nem mentség és nem felmentés a babevés alól. A végén kiderült, hogy persze ízlett neki. Nekem meg azért, mert mindenestül 20 perc alatt készen is volt.

paradicsomos zöldbab, csirkesülttel -könnyű és gyors kaja 20 perc alatt

Paradicsomos zöldbab

Ez kell hozzá: 450 g ceruzabab, 300 ml sűrített paradicsom, 3 db érett paradicsom, 2 közepes lilahagyma, 1 kis fej fokhagyma, só

Így készül: a lilahagymát kockára vágtam és egy kanál olajon megpároltam, majd hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát is. Hmm… most jut eszembe, hogy lehetett volna szalonnás az alap, így viszont nagyon diétás volt. Naszóval hagyma, fokhagyma, paradicsomkockák, majd a tartósítószermentes sűrített paradicsom, só, kb. 100 ml forralt víz, pár perc rotyogtatás. Ha már forr a szósz, akkor jöhet bele a bab. Ez fagyasztott volt, amit már akkor kivettem, amikor elkezdtem az alaphoz a hagymát tisztítani. Most cak belezuttyintottam a szószba és lefedtem. Kb. 10 percig hagytam párolódni. Addigra finom ress lett, a szósz pedig besűrüsödött. Kész is van. Közben serpenyőben megsütöttem a lapjában 4 szeletbe vágott, fokhagymás-borsos csirkeciciket. Együtt nagyon jó volt

5 Comments

  1. Apácska

    Én szeretem a babot, szóval nem akartam ellógni a megevését, bár a szemeset jobban kultiválom:)
    Viszont miközben készült, megtudtam a jó csirkemell sütésének a titkait!

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Apa :)))) tényleg megtudtad? Wow… és… ésésés… egyszer ki is próbálod? :)))) Imádlak :*

    Reply
  3. Dávidci

    Jelentkezem arra az alkalomra, amikor a kispajtás főzni kezd…Duplastipistopival foglalnék egy széket.

    Reply
  4. BodzaBlog

    Szeja 🙂 lesz széked :))) De volt már ilyen alkalom – ezek szerint titkoltuk volna? – azt hiszem kétszer is. Persze ott voltam, de csak mint súgó és szemlélő. A múltkor a köleskenyeret is ő dagasztotta és formázta. Na mit szólsz? 🙂 Pedig ki is készítettem a gépet, de annyira élvezte, hogy inkább ő csinálta. Ilyenkor elámulok. Na meg azért többször előfordul az is, hogy kavargat a drágám. Sőt tésztát főz ki, vagy segít tekerni a tésztagépet, ha éppen avval szórakoztattam magam, hogy házi tésztát gyártottam.
    De azért nyugi, lesz széked, majd kitalálok valami egyszerűen finomat. Amúgy ezt neki is mondtad már? :)))))

    Reply
  5. Apácska

    Dávidci, azért szerintem egyél addig valami mást is….

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.