Omlós mákos – tk. liszttel

 

Ez a rágcsa nem tartozik a diétás dolgok közé, de annyira finom, hogy bűnbe viszi az embert. Olyan ,,kellmég” íze van. Ritka vendég lesz mifelénk, sajnos. Viszont pl. vendégvárónak, látogatósnak kiváló.

omlós mákos - végre valami sóóóóóóós :))))

Omlós mákos – tk. liszttel

Ez kell hozzá: 150 g graham liszt, 200 g tk. rozsliszt, 50 g egész mák. 2 tk. lenmagsó, 100 g krémfehér sajt, 100 g libazsír, 50 g margarin, 1-2 ek. tejföl, 1 sütőpor, 2 tojás, szezámmag a tetejére.

Így készült: a száraz anyagokat mind összekevertem, összemorzsoltam a zsiradékokkal, és a 2 tojás sárgájával. Tejföllel összeállítottam, majd a tésztagömböcöt fóliába csomagolva betettem egy kicsit a hűtőbe. Szerintem jobb lett volna, ha legalább 2 órát szendergett volna a hidegben. Ezután kb. 1,5 cm vastagra nyújtottam a tésztát. Megkentem tojásfehérjével, megszórtam szezámmaggal, jól rányomkodtam a sodrófával. Pizzavágóval csíkoztam fel, és sütőpapíros tepsiben, 190°C-os sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem.

mákos is, sós is, omlós is, tartós is? :)) na igen, csak soha nem elég :))))

Nekem egy nagy gáztepsit sűrűn kellett raknom, úgy lett tele evvel a mennyiséggel. Vendégvárónak persze legalább 3x ennyit kevernék be, mert nagyon kevés vele a munka, nagyon hamar elkészül, dobozban lehet tárolni is, szóval… praktikus 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.