Mini stefánia zabpehellyel

 

Vagy mini stefánia, vagy fél skót tojás. Ezen elmélkedem, mert azért az igazi skót tojás marhahúsból van, és bazinagy, mint egy krikettlabda Szóval legyen inkább stefánia más módon. Arra lusta voltam, hogy a sütőben, formában süssem meg, ezért készült így. Jópofa lett, és finom. Kis csavar benne a zabpehely, amellyel összefogtam, hogy ne süljön szét a pulykahús. Viszont azt hiszem ezek után a normál fasírtnál is maradok ennél, mert nagyon finom lett az állaga.

mini pulykastefánia zabpehellyel - isteni ;)

Mini stefánia vagdalt zabpehellyel

Ez kell hozzá: 600 g darált pulykahús (felsőcomb), 5 tojás, só, zöld vegeta, őrölt chili, 2-3 ek. aprószemű zabpehely, 4 g. aprított fokhagyma, bors, magokkal kevert rozsmorzsa, olaj a sütéshez.

Így készül: 4 tojást megfőzök, ha kihűlt meghámozom. Addig a húst összekeverem a hozzávalókkal. A főtt tojásokat hosszában kettévágom, a husiból a tenyerembe veszek egy kis evőkanálnyi adagot, ellapogatom, ráfektetek egy fél tojást, majd egy másik kanálnyival beborítom és rálapogatom. Len- és szezámmaggal kevert rozskenyér morzsába forgatom, majd nem túl forró olajban, hogy ne égjen meg, szépen megsütöm.
Saját magával sűrített tejfölös zöldbabfőzelékhez volt feltét. De salátával is el tudom képzelni.

stefánia vagdalt vagy skót tojás? ha fél, akkor egy skót skót tojás? :)))))

Nekem most csak 450 g volt a husim, így 1 főtt tojás kimaradt. Pont az a kicsi kellett volna még, és akkor 8 stefániám, vagy fél skót tojásom lett volna. (De hogy ez milyen hülyén hangzik, mi? ) Így a maradék félbevágott tojást csak úgy pőrén ettük. Persze ez 4 személyes adag, mert holnap ez lesz az ebédünk is.

2 Comments

  1. 136801

    Én is felfedeztem már egy ideje a “zabos” fasírtot, de én zabkorpát szoktam használni, mert az tényleg finom szemcsés. Amúgy diétához/egészséges életmódhoz kiváló, mert lassan emeli meg a vércukor szintet, így jobban laktat és “nem hizlal”.

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Eszter 🙂 Az az igazság, hogy ez a zabpehely annyira apró és olyan puha, hogy észre sem lehet venni. Ezért pl. joghurtba nem is teszem, mert egy maszlag lesz belőle. A fasírtban viszont éppen e tulajdonsága miatt nagyon jó volt. 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.