Habanero

 

 Apa kapott 2, még zöld habanero paprikát. Azt hiszem Mexikóból. Kóstolónak (???)…. vagymi.
Szóval: mi nem szeretjük az erőset, még a csípőset sem, némi chilit használok mostanság, de csak mikroszkópikus mennyiséget.

Mit csináljunk a két habaneroval, ami a világ erőspaprikái között a Scoville-skálán a 4. helyen áll? Megkóstolni nem merem, a fene sem akarja, hogy letekeredjen a feje – még ha a 7-ből egyet fel is áldoznék  – és jó ideig zsibbadtan pislogjak a világba bele. Apa… hát nemtom’ merné-e? Amilyen bolond, tán még meg is próbálná.  Gondoltuk, eltesszük valamilyen alkohóliába, aztán elajándékozzuk.

Kapott a kollégájától egy felkérést, idézem: ,,Subject: Barátnőd csinálhatna ilyet: Jalapeno krémsajtleves   Egyszer ettem ilyet nagyon finom…. csípős is… ha csinálna és feltenné a blogra annak örülnék ”

Azt azért mondom, hogy a jalapeno csak a 12. helyen áll ugyanezen a skálán. És míg a habanero 100 000-350 000 közötti, a jalapeno ,,csak” 2 500-8 000 közötti értéket kapott rajta! Ijesztő  Mivel én nem vagyok egyáltalán szakértője az erős és csípős dolgoknak, így ha valakinek van ötlete, kérem támogasson meg e téren. Előre is köszönöm!

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük