Citromos – chilis halgolyócskák – U1

 

Folytatva a mai keleti irányvonalat, bevallom nagyon élvezem. A halból eleve halfasírtot terveztem, csak nem így. Aztán a leves után jött is a gondolat, hogy most hogyan fog elkészülni.

citromos chilis halgolyócskák  - nem kell komment, ez isteni lett! :)))))))

Citromos – chilis halgolyócskák – U1

Ez kell hozzá: (vagyis 21 aprócska gojszlihoz) 500 g natúr tengeri halfilé, 1 tk. só, 1 tk. őrölt gyömbér, chili, 1/2 citrom héja és leve, 3 g. fokhagyma, 1 tojás fehérje,  (aki nem update-lel, annak 1 zsömle bele), egy kis szezámmaggal kevert mester morzsa (mondanám, hogy pánkó, de nincs olyanom) és kis olaj a sütéshez.
Köretnek: salátalevelek, mungóbabcsíra. Mártogatósnak: szezámolajjal, édesítővel (hagyományosan mézzel) és chilivel kevert édes szójaszósz.

Így készül: a halat hagyom kiengedni, majd feldarabolom, kinyomkodom belőle a maradék vizet, a fokhagymával együtt bedobom a késes aprítóba és párszor megtekerem. Nem kell, hogy püré legyen, az a jó, ha marad némi halhús egyben is. Összekeverem a fűszerekkel, a citrom héjával és levével, (a zsömle belével) és a tojás fehérjével. Kis gojszlikat gyártok belőle, szezámmaggal kevert morzsába hempergetem és forró olajban körben megsütögetem. Kész is.
A mártogatóshoz kis tálkában összekeverem a 2 ek. édes szójaszószt,  folyékony édesítőszert (vagy nem updateseknek 1 ek. mézet),  1 ek. szezámolajat, és a chilit ízlés szerint.

chilis halgolyócskák - úúúú, de finom!

Ez a halfasírt teljesen update1 lehet, ha a morzsa mestermorzsa és a mézet nem keverjük a szójaszószba. Szuper, ugye?

 

1 Comment

  1. Apácska

    Ez is igen jól sikerült, tiszta ázsiai hétvége volt:)

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.