Borsófőzelék mézes-chilis csirkével

 

Kicsit Nigella-s, de erre akkor jöttem rá, amikor elővettem a mixert és a mozzarellát is. De ez nem leves, hanem főzelék és úgy, ahogy még sosem csináltam. Az eredmény engem is meglepett, mert nagyon fincsi lett.

mozzarellás borsófőzelék és mézes-chilis csirke szezámmaggal - szuper kombináció!

Borsófőzelék mézes-chilis csirkével

Ez kell hozzá: 300 g zöldborsó, 1 kk. zöld vegeta, 1 kk. szezámmagsó, 1 ek. szezámolaj, 1 üveg mungóbabcsíra (150g), 1 mozzarella sajt, fokhagyma.
Chilis-mézes csirke: 1 csirkemell, só, bors, fokhagyma, chili, méz, szezámmag.

Így készül: vizet forralok, és míg felforr, a turmixban a mungóbabcsírát a levével együtt összeturmixolom. Ha felforrt a víz, sót teszek bele és a borsót 5 perc alatt megfőzöm. Ezután a borsót és a levéből valamennyit belekanalazom a turmixba. Hozzáadom a darabokra vágott mozzarellát, a szezámmagsót, a granulált fokhagymát. Pár pillanat alatt turmixolom és kész is.
A csirkemellet helyes csíkokra vágom, tálba teszem és megszórom a fűszerekkel: só, bors, granulált fokhagyma, chili. Némi kis olajon serpenyőben megpirongatom, majd rácsorgatom a mézet és megszórom egy kis szezámmaggal. Összekaramellizálom és kész. Ez a kis édes-csípős íz éppen jó a krémes-sajtos főzelékhez.

 

2 Comments

  1. Apácska

    Ennek meglepő volt a színe, de az íze is, mert fű létére egész ehető volt 😉

    Reply
  2. BodzaBlog

    Ez a meglepő és mulatságos kategória :))) Tök jó, hogy még ennyi év után is tudok neked meglepő dolgokat mutatni :))

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.