Reggeli ital: uborkás kefír

 

Egyszerűen zöldséghiányom volt már. Ha ma reggel nem azt ettük volna amit, valószínűleg meghaltam volna és az oka a friss zöldségek hiánya lett volna.
Na éppen ezért megmentettem magam. Csuda jó dolog ám egész héten arra készülni, hogy hétvégén micsoda finomakat fogok csinálni. Amúgy is totál ciki, hogy poros volt már a tűzhelyem… khm. Jelentem, már nem az, mert újra birtokba vettem. Persze amit most mutatok, ahhoz nem kellett a tűzhely. Sőt arra is gondoltam, hogy simán megállná a helyét levesként is. Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon finom volt. Meg szép is. És nem biztos, hogy csak azért, mert elfogult vagyok az uborkával amiatt, hogy ,,zőccség” és még ,,ződ” is. Inkább mert egyszerű, gyors, frissítő és telis-tele van vitaminnal.

 

Uborkás kefír

Ez kell hozzá: 1 kígyóuborka, 330 ml ivókefír, 2 mk. lenmagsó

Így készül: az uborka felét meghámoztam, a másik felén rajta hagytam a héját. Felkockáztam és botmixerrel pépesítettem. Hozzáadtam a kefírt és a lenmagsót és habosra turmixoltam. Poharakba töltöttem és beledugtam egy-egy szívószálat is. 2 nagy adag lett belőle.
Hasonlít a sós laszihoz, de mégsem joghurt, hanem kefír és lágyabb az íze. Az uborkától pedig fenséges íze van.

uborkás kefír - a legfinomabb reggeli ital

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.