Joghurtos almasaláta

 

Tegnap tofus, citromos tonhalfasírtokat gyártottam (most kapri nélkül és gombóc formájúra készültek) és nokedlis mustáros sült krumplijával ettük. Igaz a végén egy nagy csokor petrezselyemmel még megkínáltam, hogy színe is legyen. Annyira finom, mindenkinek csak ajánlani tudom. Este ugyanezt a halfasírtot csíkokra vágott kígyóuborkával ettük, amit meglocsoltam szójaszósszal és megszórtam szezámmagsóval és szezámmaggal. Fantasztikus volt.

Ma folytattuk a halas irányvonalat. Tepsiben sütöttem meg halrudacskákat. Köretnek pedig ezt adtam mellé:

Joghurtos almasaláta

Ez kellett hozzá: 3 szép nagy alma, 500 g natúr joghurt, 6 ek. majonéz, 2 ek. olívaolaj, lenmagsó ízlés szerint, 2 ek. őrölt lenmag, 2 ek. szezámmag, nekem 1 csokor petrezselyem.

Így készült: az almák magházát kivágjuk, cikkekre, majd egyforma kockákra vágjuk. Nem apróra, hogy legyen mit rágni és meghámozni sem kell.  Sőt, ha színesek, még szebb is lesz a saláta. A joghurtot összekeverjük a többi hozzávalóval és belekeverjük az almát is. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. A petrezselymet én csak magamnak tettem bele tálaláskor, akkor is csak ollóval vagdostam meg úgy, hogy minél nagyobb levelek maradjanak.

Sajna fotó nem készült, elmaradt. De biztosan lesz még, és akkor készítek róla. A legjobb, hogy így Apával is megetettem egy csomó almát

2 Comments

  1. mandy

    Ez tetszik, ki fogom próbálni 🙂

    Reply
  2. BodzaBlog

    Ezt csak ajánlani tudom, mert a magok nagyon feldobják az ízét, az alma édessége pedig épp elég a joghurt savanykás íze mellé 🙂
    A tölgysalit tudtam, nem is értem, hogy nem jutott még eszembe salátával is próbálkozni? 🙂 de sezrencsére jöttél.

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.