Boldog viharnapot! :)

 

Mert ez a mai nap semmi másra nem jó, mint benti tevékenységekre. Pl. hajfestésre kiválóan alkalmas volt a reggel. Meg szőrmétlenítésre is. Vagyis amolyan női reggelt csináltam, míg Apácska fel nem ébredt.
Akkor aztán gyors körletrendet kértem tőle, meg ő is elment zuhanyozni. Mire kijött, megcsináltam a reggelijét és boldogan lestem, ahogy a tegnap sütött, zöldséggel (uborka, lilahagyma!!!) és joghurttal, némi csirkesonkával megpakolt pitát nem győzi harapdálni. Egy bögre forró tea, és máris jó napja van az embernek.

spenót az erkélyről :)

Ezt a jókedvet meglovagolva kiugrottam az erkélyre, hogy learassam a termést. Aztán visszaugrottam, mert majdnem megfagytam és kellett egy jó vastag polárpulcsi rám. Végül mégiscsak learattam a spenótot. Mindenki joggal kérdezheti, mi ebben a nagy pukkanás? Mégis azt gondolom, hogy nem sokan termesztenek a 7. emeleten a muskátlis ládájuk egyik felében spenótot. Na én igen.  Mert elvetemült zöldségrágó vagyok Szerencsére hatalmasak a virágládáim (1200x250x200mm) és bőven van bennük hely. Ezért évek óta a muskátlik a külső felébe vannak ültetve, belülre pedig petrezselyem. A spenót idei próbálkozás volt. Gondolom, hogy ha többet sütött volna a nap, még szebb lett volna a termés. Ámde így sem vagyok elégedetlen.
Szóval jó volt a szüret és augusztus végén ismét fogok ültetni. Addig is a petrezselyemé és a muskátlié a terep.

spenót magunknak - nyersen, párolva, isteni finom! :)))))))

3 Comments

 1. mandy

  Viccelsz, ezek gyönyörűek 🙂 Én sajnos túl korán vetettem az első kör spenótot a virágládába és megfáztak 🙁 Viszont van tölgysalátám, jövőre azzal is érdemes lenne próbálkoznod 🙂

  Reply
 2. BodzaBlog

  Szia mandy 🙂 tényleg szuper ötlet, és mennyire szeretem a tölgylevél salit. És most be is indult a fantáziám, mert tulajdonképpen olyan vagyok, mint Gombóc Artúr, csak a salátákkal: szinte mindenféle salátát szeretek. Hmm… őszre talán nem is spenótot vetek, hanem salátát. Köszönöm a tippet! :)))

  Reply
 3. mandy

  Ó, és az a jó a tölgysalátában, hogy ha mindig csak a külső leveleit szedegeted le, akkor folyamatosan tudsz belőle szüretelni, hónapokon át 🙂

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük