Túrótorta kókuszosan

 

Jajj, majdnem lejárt… valamit ki kell találni belőle. De épp nincs friss gyümölcs itthon. (mondjuk az imádott málnalekvár meg csak most jut eszembe, mikor már túl vagyok rajta… Pedig mostanában állandóan málnáért fáj a szívem. Persze friss, napérlelte, gurulósért. Kész vagyok olykor már beérem a lekvárral is – mondjuk finom is – de alig várom a szezont, hogy a kertben dézsmálhassam majd.)

túrótorta kókuszosan-csokiborzasan - isteni lett, de a másnapot ki kell várni az élményért :) érdemes!

Aztán ahogy matattam a szekrényben, valahogy a kezembe akadt egy fél zacskó bontott kókuszreszelék, ami valamiért nem került bele a dobozba. Majd’ agyonütött a szikra, ahogy megláttam lelki szemeim előtt egy borzas tetejű tortát.

Túrótorta kókuszosan – sütés nélkül

Ez kell hozzá: 250 g darált keksz, 125 g olvasztott margarin, 1 ek. rum, 2 ek. keserű kakaópor, 500 ml krémes túró, 1/2 rúd vanília kikapart belseje, 4 ek. porcukor, vagy édesítőszer,  150 g kókuszreszelék, 350 ml hulala, 2 mk. zselatinpor. Díszítéshez reszelt keserű csoki.

Így készül: a darált kekszet összekeverem a kakaóporral, a rummal és az olvasztott margarinnal, majd a csatos tortaforma alján egyenletesen lenyomkodom. A krémes túrót kikeverem a porcukorral, zselatinnal, vaníliával és a kókuszreszelékkel, amiből egy marékra valót elveszek. A hulalát kemény habbá verem, és összeforgatom a túrókrémmel és a kekszes alapra kenem, jól lesimítgatom, a szélén is szépen eldolgozom, majd megszórom a maradék kókuszreszelékkel. Csokit reszelek rá a kontraszt miatt. Legalább 1 éjszakát kell a hűtőben tartani, de megéri erre gondolni vendágvárás előtt, mert 15 perc alatt össze lehet hozni.

túrótorta kókuszosan - isteni :)

Egy biztos: kell neki az egy éjszaka, vagy egy nap ácsingózás. De aztán… szinte alig lehet abbahagyni. Amolyan ,,kell még” íze van
Legközelebb idénygyümölcsöt is szeretnék beletenni… pl. málnát Vagy legalább a krémes túrót málnalekvárral kikeverni és úgy hozzáadni a habhoz, majd málnával díszíteni. Na mindegy, ami késik, az még eljöhet!

 

9 Comments

  1. Ms. Poppy

    Nagyon szép lett, és az a gyönyörű, fehér, habos krém…hmmm…mennyei lehetett!:)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Ms Poppy 🙂 valóan nagyon könnyű és habos volt 🙂 és olyan kevés dolog van vele, hogy mindenképpen csak ajánlani tudom annak, aki szereti a kókuszt 🙂

    Reply
  3. 86215

    azt hiszem ebből majd csinálok valami variánst, egy igazi blogról lopkodott receptet 🙂 (gyűlnek az ötletek, hogy mit és hogyan, de legalább négy blogról szeretném összeszedni a részleteket)… és amint látod néha olvaslak ám, ha reagálni nem is szoktam.

    Reply
  4. BodzaBlog

    Hát szia konok 🙂 pedig már tényleg majdnem azt hittem, hogy… de jó, hogy mégsem 🙂
    Azért ha lesz eredmény a ,,gyurmából”, nagyon kíváncsi lennék rá.
    Hétvégén a maradék hulalámat – jó hülyén hangzik így 🙂 – felhasználtam egy kis málnalekvárral felverve málnahabnak. Isteni lett! 🙂 Rájöttem, hogy gyakorlatilag,ha bármilyen befőtt zöldséget, kompótot leturmixolok és összekeverem vele, akkor is működik. Így a mindenféle gyümölcsös habok széles tárházát tudom kínálni, vagy krémesnek megcsinálni. Opsz, elszóltam magam, mert már körvonalazódik a fejemben a finom krémesek széles tárháza. Csak az a bajom, hogy nem kapok szögletes kapcsos formát fedővel (make & dealer Zenker, kivéve Mo. ugyebár). De majd írok a jesszuskának, hátha addigra lesz valahonnan 🙂 De a fejemben barackos, epres, kiwis, gránátalmás, citromos, narancsos, és persze málnás habos krémesek lebegnek :))))

    Reply
  5. Dóri

    Szeretném megcsinálni ezt én is. 🙂
    Cukrozott hulala kell hozzá, vagy cukormentes? 🙂

    Reply
  6. BodzaBlog

    Szia Dóri! Ezt még nem update szemlélettel készítettem, így ha ez számodra nem fontos, akkor mehet a cukrozott hulala. Ha igen, akkor inkább xilittel vagy xukorral verd habbá a natúr hulalát. Utóbbit ha kapsz, kérlek áruld el, hogy hol jutottál hozzá, mert engem is érdekelne. Köszönöm 🙂

    Reply
  7. Dóri

    Szia! 🙂
    Köszönöm szépen a választ. Kisvárosba élek, és három féle boltba is voltam, de egyikbe se kaptam hulalát. Így én parmalat habtejszínt használtam hozzá.
    Párommal ma vagyunk egy éve együtt, és erre az alkalomra csináltam meg én is ezt a tortát. 🙂
    Köszönöm szépen az ötletet, és a segítséget.
    Itt az én féle tortám: http://kepfeltoltes.hu/view/120718/torta_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Reply
  8. BodzaBlog

    Szia Dóri 🙂 Megnéztem és csodás lett! Ráadásul azok a málnák nagyon sokat dobnak rajta ;))) Remélem ízlett is nektek. A tejszín egyébként sokkal finomabb, mint a hulala, jó választás volt 😉 Gratulálok nektek az évfordulóhoz is! 😉

    Reply
  9. Dóri

    Köszönöm szépen. Igen, finom volt. :)))

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.