Rántott krém

 

Elővettem dédnagyanyám receptkönyvét, és nézegettem. Úgy láttam, hogy az idő múltával sokszor csak hozzávalókat írt, ráadásul időnként csak úgy kapkodva, és már nem is mindig szépen. De még így is találtam olyat, amit szerintem manapság nem nagyon ismerünk, érdekes és érdemes is kipróbálni.

rántott krém - dédanyám receptje :) egyszer biztosan kipróbálom :)

Rántott krém

Ez kell hozzá: 8 tojás sárgája, 90 g cukor, 70 g liszt, 50 + 10 g vaj, 600 ml tejszín, 2 tojás, finom morzsa, vaníliás porcukor.

Így készül: a tojások sárgáját, a cukorral és a tejszínnel elkeverjük. A 20 g vajon megfuttatjuk a lisztet és felöntjük a tejszínes tojással, majd addig főzzük, míg el nem válik a kanálról. Ekkor a maradék 30 g vajat is belekeverjük. Kivajazott apró csészékbe tesszük. Ha kihűlt, akkor kiborítjuk, előbb tojásba, majd finom morzsába forgatva forró olajban kisütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk és melegen tálaljuk.

Szerintem tökéletes szombati desszert egy gulyásleves után. Konok kedvéért belegondolhatunk egy kis mazsolát is, biztosan nem rontaná el

2 Comments

 1. jókaja

  De kár, hogy ez is édesség, amit kerülni kéne 🙁

  Nagyon szeretem ezeket a régi szakácskönyveket. Holnap én is Dédnagyanyáméból hozok valamit.

  Reply
 2. BodzaBlog

  Igen kár, de azért egyszer biztosan megcsinálom 🙂 Kíváncsian várom, te mit találsz majd, és remélem meg is fogod csinálni 🙂

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük