Medvehagymás-mozzarellás graham kenyér

 

Próbának gondoltam. Ezért csak a kenyér egyik felébe tettem bele. De jó próba volt, mert nagyon finom lett.

medvehagymás-mozzarellás kenyér - tavaszi finomság

Medvehagymás-mozzarellás kenyér

Ez kell hozzá (1 db-hoz): 250 g BL80 búzaliszt, 50 g graham liszt, 5 g szárított élesztő, 1 tk. cukor, 100 g mozzarella és a leve, 25 g vaj, kb. 150 ml folyadék – jelen esetben a zöld olívabogyók sós leve langyosítva, 10 levél medvehagyma.

Így készül: a liszteket, a sót, cukrot, élesztőt összeszitáltam. Belevágtam a vajat, hozzákevertem a mozzarella levét, és a meglangyosított sós olívalét. Kidagasztottam, majd liszttel megszórva egy órát kelni hagytam. A medvehagymát és a mozzarellát apróra vágtam és összekevertem. A tésztát téglalappá húzogatva megszórtam a medvehagyma és a mozzarella keverékével, felgöngyöltem rúddá, majd két bogot kötöttem rá és eldugtam a végeit. Pici vízzel megkentem és megszórtam szezámmaggal. 20 perc kelesztés után ment az előgőzölt 220°C-os sütőbe, majd 10 perc múlva levettem a hőmérsékletet 180°C-ra és 50 percig sütöttem.
Az olíva levétől nagyon puha, a medvehagymától pedig illatos lett. Ahol pedig kisült a mozzarella, ott finom sajtos-ropogós lett a kenyér.

medvehagymás-mozzarellás graham kenyér - igazán finom lett :)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.