Gorgonzolás spagetti hagymacsírával

 

Gyors. Illatos. Finom. Friss. Szép. Vidám.
Kell ennél több? Húsz perc alatt kész és evvel nekem is örömöt szerzett, mert nem kellett sokat molyolnom vele. Titokban megünnepeltem magam nőnapon, hogy ilyen baromi egyszerűt főztem. Aztán másik öröm, hogy Apának annyira ízlett, még a tányért is kitörölgette. Naná, ki merné otthagyni a gorgonzolás mártást? Mert akkor én töröltem volna ki, az tuti! De nem kellett, ma valahogy én beszéltem többet – nem meglepő, tudom – és Apa hamarabb is végzett. Mire felpillantottam, már nagy szorgalommal törölgette a tányért.
Harmadik öröm, hogy az ősöket annyira megfertőztem evvel a gorgonzola-imádattal, hogy ezt az ötletet anyutól csentem. Ugyanis ő tegnap készítette ugyanezt. És szerencsére fertőző lett a csíraimádatom. Nos ugyanis az eredeti gorgonzola piccanteria mártásba snidlinget kellene kaszabolni, ami még csak éppenhogy hajazik az erkélyen. Így jött az ötlet a csodaszép, friss, finom és vidám hagymacsírával, ami most éppen az aktuális szerelmem.

gorgonzola - spagetti - hagymacsíra : isteni triumvirátus! :)))

Gorgonzolás spagetti hagymacsírával

Ez kell hozzá: 500 g spagetti, 200 g gorgonzola, 100 g tejszínes krémsajt, 400 g tejszín, 50 g vaj (vagy margarin), 30 g hagymacsíra

Így készül: a spagettihez vizet forralunk és amikor felforrt, beledobjuk a tésztát, megfőzzük. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, a kockára vágott vagy tördelt gorgonzolát beleolvasztjuk. Hozzákeverjük a krémsajtot, a tejszínt és slussz. Kicsi lángon kicsit beforraljuk. Alapesetben itt megkínáljuk egy fél csokréta snidlinggel.
A tésztát leszűrjük, de nem öblítjük le. Kis olívát csepegtetünk rá, tálra halmozzuk. A sajtmártással megcsurgatjuk és ráhalmozunk egy bozontot a hagymacsírából. Forrón jól megesszük és elégedetten nyalogatjuk törölgetjük a tányérunkat.

gorgonzola + spagetti + hagymacsíra - még a szemnek is finom! :))))

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük