Tonhalfasírt tofuval és kaprival – csicseriborsó salátával

 

Miután eltöltöttem jó félórát avval, hogy keresgettem, kinél láttam a napokban tonhalfasírtot – és persze nem találom, pedig írtam is neki, szóval sorry, nem tudok rá hivatkozni, hacsak nem jelez nekem – feladtam.
Tegnap egyszerű káposztás cvekkedlit szándékoztam csinálni. Mindent előkészítettem a káposzta reszeléséhez. Leszedtem a külső leveleket, aztán félbevágtam a kicsikét. Még nem láttam ilyet: kb. 2 cm-es külső rétegen kívül belül az egész kápi rohadt volt. Teljesen elképedtem. Kihajítottam.
Azért zavarba nem jöttem, hogy mi legyen a vacsora. Aztán be is ugrott, amit az említett gasztrobloggerinának kommenteltem: a tofus halfasírt receptje. Bár most nem volt itthon halfilém, de tonhalkonzerv igen. A kettőt ötvözve készült a vacsora.

tonhalfasírt tofuval és kaprival és csiseriborsó salátával

Tonhalfasírt tofuval és kaprival – csicseriborsó salátával

Ez kell hozzá: 3 doboz tonhal konzerv, 1 doboz natúr tofu – ez 300 g, 3 ek. kapribogyó, só, bors, 6 g. fokhagyma, 2 tojás, 100 g szikkadt kenyér, 3+3 ek. zsemlemorzsa, 20 ml olaj.

Így készül: a tonhal konzervről lecsepegtettem az olajat, tálba szedtem. Előbb a szikkadt kenyeret kockára vágva az aprítóban felaprítottam egészen morzsásra, ment a tonhalhoz. A tofut a fokhagymagerezdekkel együtt szintén az aprítóba tettem és teljesen apróra daraboltam. A tonhalat a tojással, sóval, borssal, kapribogyóval és kb. 2-3 ek. zsemlemorzsával összedolgoztam. Persze megkóstoltam, már akkor is alig tudtam ellenállni neki. Lefedve várta a vacsoraidőt a hűtőben. Akkor fasírtnyi gombócokat formáltam belőle, amiket kissé ellapítva morzsába forgattam és pici olajon megsütöttem.

csicseriborsó saláta - eszméletlen finom, egyszerűen imádnivalóóóóóóóó :))

Csicseriborsó saláta

Ez kell hozzá: 2 doboz csicseriborsó konzerv, 1 cs. színes saláta keverék, olívaolaj, só, bors, balzsamecet esszencia, koktélparadicsom, 1 ek. szezámolaj.

Így készül: a csicseriborsó konzervet leöblítettem, lecsepegtettem, tálba tettem. Balzsamecet esszenciát, olívaolajat, sót, borsot, szezámolajat adtam hozzá. A koktélparadicsomokat negyedeltem, kicsit megnyomva adtam hozzá, hogy legyen leve, majd evvel átkevertem a csicseriborsót. Színes salátaleveket kevertem még bele.

Üdítően finom volt a csicseriborsó. Kicsit masszívabb, mint a bab, az íze mesés: diós-gesztenyés ízű, de sokkal-sokkal könnyedebb. Hasznos mivoltáról sokat olvashat a világhálón, aki kíváncsi rá. Mi mindenesetre a rabjaivá váltunk és állandó alapanyag lesz a konyhánkban.

Jut is eszembe: nem tudja valaki, hol lehet lágy tofut kaptam Újpest környékén? Szeretjük ezt a dobozos fajtát, a natúrt és a füstöltet is, de úgy megkóstolnám a lágy tofut is, ami szinte remegős.

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.