Kukoricás kenyér

 

Szilveszterre a csülök mellé akartam valamilyen kenyeret sütni. Persze sima fehéret még sosem sütöttem, mert mindig találok valamit, amit belekeverek. Most például kukoricás sikeredett.

Kukoricás kenyér

Ez kell hozzá: 500 g BL80 kenyérliszt, 100 g kukoricadara, 50 g kukoricaliszt, 10 g szárított élesztő, 2 tk. sö, 2 tk. cukor, 1 ek. étolaj, kb. 300 ml langyos víz, 1-2 ek. szezámmag.

Így készült: a száraz anyagokat mindet összeszitáltam, majd az olajjal és a vízzel összedolgoztam. A tálat zacskóba csomagoltam és a radiátorra tettem. Amikor megkelt, megformáztam és szezámmagban meghempergettem. Hagytam még fél órát kelni, majd a szokásos módon begőzölt 220°C-os sütőbe tettem. 10 perc múlva 180°C-ra állítottam és magára hagytam még 50 percig. Akkor megnéztem és újra forróra tekerve 5 perc alatt kapott egy kis színt is. Nagyon finom lett, mindig csak azt kell figyelembe venne,m hogy ne süssek sokat, mivel nincs benne semmilyen tartósítószer és alapjában véve kevés kenyeret eszünk. A kenyér pedig igazán frissen jó.

2 Comments

  1. Édua

    az én kenyerem, nem eszerint a recept szerint készült, de ilyen lett:
    http://www.youtube.com/watch?v=h__9YQSLflY
    esetleg tudsz segíteni, hogy miért? köszönöm!

    Reply
  2. BodzaBlog

    Kedves Édua! Nagy fejtörést okoz a kérdésed. Megnézhetném a receptet, ami szerint sütötted?
    Nem tudom, hogy azt akarod-e újra megpróbálni, illetve, hogy sokszor sütöttél-e már kenyeret? Kétségtelen, hogy kell egy kis rutint szerezni. De ne aggódj, mindenkinek van elrontott kenyere kezdetben. Nekem is volt, bár nem csirizes, inkább kiszáradós. Esetleg érdemes sima kenyérrel kezdeni, majd utána már az embernek a kezére állnak a kevert lisztesek is.
    Szóval ha megosztanád velem a receptet, lehet, hogy okosabbak lennénk 🙂 Kíváncsian várom 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.