Csirkenyársak

 

Apa remekelt hétvégén a konyhában. Mondom én, hogy minden pasit meg lehet tanítani főzni, csak olyat kell a kezébe adni, ami inspirálja.
Úgy alakult, hogy szombaton is dolgoznom kellett és a pénteken zsákmányolt 4 szelet csontos karajt aznap készítettük el. Méghozzá a klopfolást – szigorúan nejlozacskóban – és a fűszerezést én, a sütést pedig Apa csinálta. Imádta ott macergálni a grillserpenyőben a hússzeleteket. 2 fokhagymásat és 2 borsosat sütött meg, nem szárította ki, nem maradt nyers, csíkos is lett, szóval pont tökéletesre sikerült. Majonézes salit ettünk hozzá.

Tegnap pedig csirkemellből és gombából, meg egy kis kolbászból fűztem bambusznyársra füzéreket. Zöld vegetából, zúzott fokhagymából, sóból és olajból kevert páccal kentem be őket és a maradék gombákra is jutott belőle. Pár órát heverésztek a hűtőben. Elővettük az asztali grillünket  – lehetne egyébként grillserpenyőben is sütni – és Apa teljesen egyedül sütögette, forgatta rajta a nyársakat. Olyan, de olyan finom lett, hogy a hagymás-paradicsomos-balzsamecetes vörösbab saláta elbújt mellette.

csirkenyárs és grillgomba - egyszerű és mennyei :))

De az egészben az volt a legjobb, hogy Apa sütötte és én olyan, de olyan  büszke vagyok rá, hogy csak na!

2 Comments

  1. 142019

    Kedves Bodza!

    Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem találtam címet, és nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!

    üdv,
    Nelli

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Nelli, válasz emailben ment.

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.