Olívás kiflik

 

 Egyik nap döbbenten vettem észre, hogy két bontott üveg – és ráadásul nagy üveg – zöld olívánk heverészik a hűtő két átellenes sarkában. Hm… Persze mind a kettőben már csak valamennyi bogyó lubickolt. A bevásárló listámra már amúgy is felkerült a tétel, így egy hirtelen jött ötlettől vezérelve kikaptam őket és kiviharzottam velük a konyhába.
Leszűrtem őket – mert a levüket megmentettem egy jövőbeni kenyérhez vagy focacciához – és a szép bogyókat galád módon beszórtam az aprítóba és finom, de még kicsit szemcsés pasztává daraboltam. 

olívapasztás kiflik :)

Olívás kiflik

Ez kell hozzá: megint fűszerkert receptje és  kb. 150 g zöld olívabogyó

Így készül: mint írtam, a bogyókat lecsepegtettem és aprítóval szemcsés pasztát csináltam belőle.  Amikor a cipókat kinyújtottam, evvel a pasztával kentem meg úgy, hogy a közepén egy köröcskét kihagytam. Csak azért, hogy feltekeréskor ott ne legyen olajos és odatapadjon majd a kiflihez. Szóval tekerés után most jó kis patkókat hajtottam belőlük, majd tepsire téve hagytam kelni őket. Sütés előtt tojással megkenegettem mindet. Lassan sütöttem, nagyon finom, puha, illatos és igazán olíva-ízű kiflik lettek.
Apánál és a kollégáimnál nagy sikere volt.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük