Húsos táska – másképp

 

Napok óta annyira le vagyok terhelve odabent, hogy itthon aztán még főzni sincs kedvem. Mentségemre legyen mondva, hogy hétvégén készültem, így azért volt mit enni. Tegnap pedig kivételesen hideget vacsoráltunk. Én még arra is vetemedtem, hogy  az előző estéről maradt megpucolt fokhagymagerezdeket felszeletelve rápakoltam a kiflimre. Az nekem annyira, de annyira jól esett, hogy biztos vagyok benne, hogy az egészségemre vált. Apa régebben csak hüledezett az ilyen mutatványaimtól, manapság már szeme sem rebben, elkönyvelt notórius fűevőnek. Ma alig tudott elhessegetni a boltban a zöldségek mellől.

tízórainak, uzsonnának, kirándulásra is szuper kis húsos pite :))

Mára mindenképpen kellett valami élvezet, hogy feltöltődjek. Ez pedig egy jó kis tésztagyúrás volt, amit igaz, hogy 5 perc alatt összehoztam, de nagyon jó volt gyömöszkölni és nyújtani. 

A jól bevált tojás nélküli, joghurtos tészta volt az alap, amit máskor is használok. A töltelék most viszont más volt.

Húsos táska – másképp

Ez kell hozzá:  Tészta recept itt. A tésztát úgy gyúrtam össze, hogy a zöld vegetából tettem bele egy jó nagy kanállal.

Töltelék: 200 g jófajta sonka, 200 g füstölt sajt, 200 g tehéntúró, 3 ek. natúr joghurt, 1 mozzarella, 2 g. fokhagyma, só és bors. 

Így készült:  A töltelékhez a sonkát az aprítóval apróra vágtam, de közben beledobtam a 2 gerezd fokhagymát is.  Tálba tettem, hozzáreszeltem a sajtot, belekevertem a túrót, joghurtot, sót és gondolatnyi borsot. A tésztát kb. 2-3 mm vékonyra nyújtottam, de lehet vastagabbra is hagyni, csak akkor kevesebb táska lesz belőle. 10 téglalapot vágtam belőle, közepükre szeletelt mozzarellát tettem, arra a sonkás tölteléket és némelyikre még egy csík ketczup is került. Összehajtottam, bebújtattam a végeiket, meglapogattam, megformáztam. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem, megszurkáltam villával és betoltam a 180-200°C-os sütőbe 15 percre.
Persze nekem pár darab szétrepedt, de azért, mert vékony lett a tésztája. Legközelebb kevesebb táskát csinálok vastagabb tésztával és még több töltelékkel. Részemről nagy halom színes salátát ropogtattam mellé, Apácska pedig isteni koktélparadicsomot. 

sonkás is, sajtos is, túrós is, joghurtos is, meg még pite is! :))))

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.