Töltött kiflik – hétvégi reggelinek

 

 Persze, mert hétköznap nincs ideje az embernek ilyesmire. Abba a szűk 40 percbe, amit adok magamnak reggel,  nem fér bele ilyesmi pepecselés. Pedig tulajdonképpen 15 perc az egész, míg elkészül. 

töltött kiflik - kakukkfüves virslis tojással töltve

 

Töltött kiflik – kakukkfüves, virslis tojással

Ez kell hozzá: 4 szimpatikus, nagy kifli. Esetleg másnapos sk. gyártmány, ha valakinek ahhoz van kedve. 4 jófajta virsli, 4 szál újhagyma, 4 helyes tojás, 4 ek. tejföl, só, némi olaj, morzsolt kakukkfű. 

Így készül: A sütőt jó forróra előmelegítem és egy tepsibe sütőpapírt teszek, amit hajszálvékonyan megkenek olajjal. Ezután a kifliknek kalpagot vágok, kibelezem őket. (Jó lesz majd húspogácsához, labdapecsenyéhez, így zacskózva a fagyasztóba kerül.) Azért hagyok benne valamit, nem csak a héját. Mindegyiket kikenem 1-1 ek. tejföllel. A hagymát a némi olajon megfuttatom, de szinte azonnal ráteszem a vágott virsliket. 2 percig izzasztom őket együtt, épp míg felkavarom a tojglikat. Nem kell habosra verni, úgy nem lesz lágy. Rázuttyintom a hagymás virslire, sózom és már el is zárom a gázt a serpenyő alatt. Kavargatom, de az a jó, ha lágy marad. Megszórom egy kis morzsolt kakukkfűvel. Belekanalazom a kiflikbe, a kalpagokat melléjük fektetem a tepsire és már mehetnek is 5 percre a sütőbe. Kész is. Friss salátával, paradicsommal, egy nagy bögre Hyson ceyloni fekete teával isteni reggeli

5 perc bőven elég ahhoz, hogy kívül ropogós, belül krémes kiflik elkészüljenek. Megéri :)

2 Comments

  1. szepyke

    Tökéletes!:)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia szepyke 🙂 ugye? tök egyszerű és jó fincsi is volt 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.