Hyson Strawberry Blossom Tea

 

 Mmmmmmm… két napja iszogatom. Melegen, langyosan, hidegen. 

Egy nem kifejezetten gyümölcs teától nem is várom, hogy harapható gyümölcsízt érezzek rajta. Ez a Hyson tea egy gourmet-válogatás része. A héten mindenfélét kóstolgatunk belőle. 

Voltak az eperrel afférjaim. Mert szeretem a gyümölcsöt, és amikor anyukámnak volt ideje a kertet ápolni, akkor bizony tojás nagyságú, illatos, szaftos, érett, hatalmas, rubinpiros eprei voltak. Minden tavasszal, mikor elkezdtek virágozni a tövek, szinte minden levelet letépkedett róluk, hogy csak a virágra és nemes gyümölcseikre tudjanak koncentrálni.  Hihetetlen finomak voltak és gondolom lesznek is majd.
Néha mégis az eper ki tudja csípni a számat, a piszok. Nem vagyok igazán édes szájú, de a jó eperdzsem egy palacsintában…. cc… az azért ott tud lenni! 

Ez a Hyson tea persze nem dzsem. A Strawberry Blossom nevet sem igazán értem, miért kapta? Persze biztosan ott is vannak dizájnerek – akik még sosem hajoltak le megszagolni egy epervirágot, gondolom – akiknek fogalmuk sincs, hogy a virág teljesen jellegtelen illatú.
De ami feltűnt, hogy a tea illata már elsőre olyan, mintha egy éppen kibontott eperdzsembe dugnám az orromat. Annyira finom, szinte szamóca-illatú, hogy csukott szemmel legszívesebben beleharapnék.
A Hyson megint finomat alkotott. Kép forrása 

strawberry blossom - epervirág

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük