A spenót, a tejszín és a parmigiano

 

Azon gondolkodtam, hogy mi legyen a tegnapi penne maradékával és a vajon sütött csirkemell filékkel. (Tegnap gorgonzola piccanteria mártás volt hozzá. Nem mellékesen és nem is kellene zárójelben írnom, hátha megbántódik az az isteni, érett gorgonzola, mert olyan édes íze volt, hogy elaléltam tőle.)
Szóval azon elmélkedtem két kötelezettségvállalás kontírozása közt – többször is, mert örökké félbeszakítottak valamivel –  hogy mi a csudát csináljak a spenótból. Mert azt tudtam, hogy ma valami zöldet kell enni. Semmire sem jutottam, mert a számhegyek ellepték az asztalomat. Így mikor eljöttem, gondoltam majd hazafelé a kocsiban elmélkedek tovább. Na persze! Olyan bamba voltam, mint a tök. Nagyon megviselt a reggeli migrén(em) – jusse' lesz birtokos jelzője, mert leginkább sosem akarom, hogy egyáltalán legyen nekem ilyenem, csak sajna van, na mindegy – és a napközbeni folyamatos koncentrálás is nehezen ment ma, így a kapun kikanyarodva csak arra figyeltem, hogy normálisan hazaérjek. Itthon még visszamentem a patikába, aztán a viharos szél kipucolta a fejem és kipattant a megoldás!
A parmigiano reggiano sajt, a selymes tejszín és a spenót nagyon jóban
vannak egymással. Valami fenséges érzés töltött el, amikor a spenót
nyers, zöld ízét, a tejszín fehér édességét és a sajt csípős érettségét egy kis fokhagymával, sóval, borssal összesimítottam.

tejszínes spenót kedvenc parmigiano reggianoval :)))

Tejszínes spenót parmigiano reggianoval

Ez kell hozzá: 450 g spenót, 400 ml tejszín, 2 g. fokhagyma vagy granulált ízlés szerint, 5 ek. reszelt parmigiano reggiano,  só, csipet bors, 50 g vaj, 125 g kutyasovány bacon

Így készült:  a vajon megpirongatom a bacont, kiveszem. Beleteszem a fokhagymát, átforgatom, hozzáadom a spenótot, pár percig kevergetem. Felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom, beleszórom a reszelt parmigiano reggianot.

így tálalom Apának :)

Kész is van és tálalom. Tetszőleges köret lehet bármilyen natúr szelet, tészta mellé.  

2 Comments

  1. reeva

    nagyon gusztusos!! azok a legjobb ételek, amik hirtelen felindulásból készülnek !!!

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia reeva 🙂 na igen, ez aztán tényleg hirtelen felindulás eredménye lett 🙂 ahogy mondod. Most pedig hirtelen kirohanással akarok sütni valamit. Vagy sikerül, vagy nem 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük