Egyszerű tészta

 

Az elkészült Gold vegetával egyik nap gyorsan gyúrtam egy 2 tojásos tésztát. Letekertem a tésztagépen párszor, majd reginettét csináltam belőle. Forró vízbe dobtam 4-5 percre. Serpenyőben kis olíván bazsalikom pestót futtattam és tejszínnel picit felhúztam. Ebbe kevertem a forró főtt tésztát, és ez volt a körete egy kis Green vegetával sült csirkeszárnyaknak. 
Apának nagyon ízlett. meg is lep, mennyire odavan ezekért a vegetákért.

A reginette eredetileg hullámos szélű tészta, de az én Marcato tésztagépem ilyet csinál e név alatt. Szerintem házilag ez is klassz.

saját tészta saját vegetával :)

Nem sok vegeta került bele, eredetileg is szép színe volt, csak egy
picit dobott rajta a kurkuma sárgája. Kifőzve persze haloványabb lett
egy kicsit, ízre viszont nagyon finom.

3 Comments

  1. Mona

    Kedves Bodza,
    Éppen a házi tészta és tésztagyúrás, mint olyan témakörben keresgélek, mikor újra – bizti nem véletlen- Nálad lyukadok ki.
    Minap a helyi városi televízióban látott tészta készítése kapcsán kelt fel Bennem a vágy a tésztagyúrásra. Adott műsorban fehér tönkölylisztből készült tojással és tojás nélküli változatban, krumplis töltelékkel és spenótos kis ízesítéssel a másik, könnyű tészta ételeket mutattak be.
    Hát Hozzád érve látom Te is járatos vagy a témában és „két tojásos” tésztát gyúrtál, de mik pontosan az arányok? Mindenhol másképp látom…. A cél az, hogy ne legyen kemény és jól gyúrható legyen…volt ahol 15perc pihentetést is javasoltak.
    Mivel még van egy két nadrágom, amibe bele férek, kell még pár tészta vacsora, hogy azokat is kilőjem a szekrényből és akkor tényleg fürdőruhába megyek, a munkába:)
    Remélem jól telik a nyár Feléd:)
    Üdv.: Mona

    Reply
  2. BodzaBlog

    Kedves Mona 🙂 Jó újra itt látni, igazán örülök Neked 🙂
    Az arányokat a “nagyoktól” lestem el, mint Jamie és Gordon. Minden 100 g liszthez 1 nagy tojás és csipet só az alaprecept. :)) Nagyon könnyű megjegyezni, nem lehet elrontani. A pihentetéssel kapcsolatban szerintem mindegy, hogy jár el az ember. Próbáltam így is-úgy is. Elvileg azért pihentetik, hogy a lisztben lévő sikérszálak megnyúljanak kissé és könnyebb legyen nyújtani. De a tésztagép tökéletesen elvégzi ezt a munkát, csak türelmesen és jó sokszor kell áttekerni, közben hajtani rajta, hogy egyenletes legyen. Ha sietek vele, akkor nem pihentetem. Ha közben más dolgom is akad, akkor néha hagyom, de nem vettem még észre semmi különbséget a két eljárás között.
    Ma már persze mastermixet keverek a liszthez, az meg kicsit nyűgösebb ezen a téren, de megoldom. Ettől még isteni lasagne tésztákat szoktam gyártani. Egyetlen aggályom, hogy sosem tudom úgy kiszárítani, hogy lapos és egyenes maradjon. Esetleg neked erre van ötleted? Ha igen, kérlek oszd meg velem. 🙂
    Éppen nem tudtam, hogy mit is főzzek hétvégén. Lehet, hogy egy jó kis csirkés-brokkolis-tejszínes reginette-t vagy tagliatelle-t fogok csinálni 🙂 Már a gondolat is inspirál, hogy valami zöld kerül bele. Mert azért a tésztatekerés jó sport ebben a melegben :)))

    Reply
  3. Mona

    Szia, Bodza!
    Köszönöm válaszod:) Én is ilyen arányokat hoztam össze a sok féle és arányú receptből. Mindenesetre az első próbálkozás eredménye – ici-pici tojással – kőkemény, nyújthatatlan valami, de nem adom fel és tovább próbálkozom. Gépek nincsenek hozzá egyelőre még az elején tartok a kísérletezésnek.
    A korábban említett műsorban „ghít” is készítettek …nagyon érdekes volt,…én korábban nem is hallottam a tisztított vajról….hm…ebbe lett átforgatva a már kifőtt tészta.
    A lasagne tészta kapcsán én még eddig csak bolti terméket használtam. Azok is hullámosak, Nekem az a tapasztalatom vele, ha leszűrtem azonnal szét kell szedni méghozzá sietősen és az éppen aktuális ízesítéssel vegyíteni, mert akkor is nagyon ragad ha olajat tettem a főző vízbe, főleg ha valami óriás darabokból áll a tészta.
    A házi készítésű szárításánál hullámosodik vagy kunkorodik?:) hát egyelőre tippem sincs, mert ezeket a tapasztalatokat csak gyakorlatban lehet megszerezni. Amint lesz tapasztalat és ötlet, írok.
    Látom beindultál a hétvégi „lakmározás” kapcsán:) és a Norbi diéta kapcsán látom nagyon-nagyon kitartó vagy 🙂 gratulálok. Tehát akkor lehet tekerni és kifőzni hát tényleg lehet hűvösebb napokon ez kevésbé fárasztó, igen.
    A paradicsomos, vörösboros, gyöngyhagymás husi nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni, de Nálunk igazából a paradicsomos ételek ritkán vannak, nem tartoznak a kirívó kedvencek közé.
    És házavatóóó…szuper…gratulálok.
    Jó hétvégét kívánok.
    Mona

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.