Amúr kaftánban

 

 És igen! Vannak olyan horgászok, akik nem eszik meg a halat. Még a nagyot sem. Pl. Apa anyukája sem. Én furcsállom, mert olyan megszállott horgász, hogy kezdetben váltig hittem, hogy nagy halpusztító a família. De nem.
Múltkoriban egy másik pecástól óriási méretű amúrt kaptak. Ha jól emlékszem, tizenvalahány kilós volt a jószág és a fotón nézve, szerintem végigérte a kádat. Miután fillérjeit ledobta, bőrétől megvált, hatalmas filéi lettek. Az egyik filét mi kaptuk meg. Olyan hosszú volt, hogy a nagy húsostálamat végigérte a piszok. De nem fogott ki rajtam!

amúr kaftánban :) csinos kiskabát, nemde? és az íze.... uhh :) eszméletlen volt!

Amúr kaftánban

Ez kell hozzá: amúr filé, fekteerdei sonka – nekem most 2×100 g – szeletek, só, bors, granulált vagy friss, zúzott fokhagyma, citrom. Köretnek saláta.

Így készült: a filét kb. 3 ujjnyi széles szeletekre vágtam. Pont úgy nézett ki, mint a lazac, csak éppen hófehér volt. Sóztam, borsoztam, granulált fokhagymával jól megszórtam. Elfelejtettem citromlével bedörzsölni, de sütés után tálaláskor pótoltam.  Minden szeletet 2 vékony szelet sonkába tekertem, így adtam rá kaftánt. Incifinci olajjal megkenegettem a sonkát és sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé rakosgattam a kaftános szeleteket. 180°C-os sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem. Friss salátával tálaltam. Az egész elkészítése kb. 25 percig tartott.

4 Comments

 1. 131970

  Éppen csak afrikai harcsa “didereg” itthon a fagyasztóban. Szerinted azzal is jó lenne?

  Reply
 2. BodzaBlog

  Szia Dorka 🙂 Ha megnyúzod, akkor szerintem igen. Annak sincs sok szálkája, de a bőre nem lesz jóízű, mert ebben az ételben nem sül meg. Egy jó filéző késsel hamar le lehet kapni a kabátját és akkor biztosan nagyon finom lesz 🙂

  Reply
 3. 131970

  Szia!

  Köszi a tanácsot, remélem, hogy sikerülni fog!

  Reply
 4. BodzaBlog

  Igazán nincs mit 🙂

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük