Fahéjas szilva

 

 Tudom, hogy vétek és főben járó bűn egy camambert sajtot a fagyasztóba tenni. Minden érzékeny lelkű sajtimádótól elnézést kellene kérnem érte, ugye?
Ettől függetlenül nálunk bizony rendszeresen kerülnek kis kerek camambert sajtok a fagyasztóba. Egyrészt azért, mert ki győz annyit ,,frissen-mászósan'' megenni, másrészt pedig azért mert imádjuk a rántott camambert sajtot.Azt pedig így a legegyszerűbb megsütni olyanra, hogy éppen akkor csorogjon csak ki, mikor felvágjuk a tányéron.

Múlt héten nem vacakoltunk, csak 5 perc alatt bundáztunk, 5 perc alatt sütöttünk, és már tálaltunk is. De a lényeg, hogy mivel! Nem volt itthon áfonya lekvárunk… de gondoltunk egy merészet és Nyunyi tavalyi fahéjas szilvalekvárjával körítettük a rántott camambert sajtot és a madársaláta is csak egy gondolatnyi balzsamecetes szűz olívát kapott. Tökéletes ízharmónia volt!

Anyukám szereti kifelejteni a cukrot a lekvárokból és a szilva különösen jó szinte cukor nélkül is.  Illetve azt hiszem, ez ringlószilvából készült. A fahéj pedig csak gondolatnyi, de épp annyi, hogy megbolondítsa azt a savanykás szilva-ízt.

az örök finomság egy kis újdonsággal: rántott camambert fahéjas szilvával :)) mmmm


Érdemes kipróbálni és olykor eltérni a hagyományos kombinációktól

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük