Book

 

Makkától jött a kérdés, van-e kedvem? Perszehogy!
Sok mindent olvastam a nyáron. Vagyis még nyár van, na Sokféle könyv járt a kezemben, mivel jól működő kapcsolataim során nem minden könyv az én tulajdonom, így a kölcsön kapottakból sajna nem tudok idézni. 

Teljesen lenyűgözött Ken Follett-től A katedrális. És persze a folytatása is, Az idők végezetéig. Szinte faltam, bár jó hosszú.  Menthetetlenül romantikus vagyok, és a világhálót használva kerestem a regény mellé fotókat Kingsbridge-ről és környékéről.

Elolvastam Betty Mahmudi A lányom nélkül soha c. igaz történetét. Aztán épp játszották a tv-ben, azt is megnéztem. Ismét beigazolódott, hogy érdemes olvasni, mert a történet a filmben a könyvhöz képest igencsak meg volt kurtítva.

Elolvastam Jean-Marie Gustave Le Clézio Aranyhalacska c. regényét. Amilyen naív vagyok, végig azt hittem, hogy igaz történet. Meg azt is, hogy az írója nő. A végén olvastam el a borító belső oldalán az ajánlásokat, stb. (Mellesleg ezeket mindig utólag szoktam, nem szeretem, ha megpróbálnak befolyásolni) A regény tiszta depis. Ha valaki éppen meg van zuhanva lelkileg, messze kerülje el. Érdekességnek elmegy, de nem nyűgözött le. Arra gondoltam, mikor megtudtam, hogy nem is igazi történet, hogy ilyet bárki írhatna. Akár én is ki tudnék találni hasonlót. Egyvalamire jó volt: marhára örültem, hogy nem vagyok olyan szerencsétlen, mint a főszereplő

Még tavasz körül olvastam James Clavell A nemesi ház című regényét. Túl vagyok már az Ázsia-szagájának pár részén, de még van hiányosságom, mint pl. a Gai-Jin. De idén olvastam A patkánykirályt is, és A Tajpent is. Sőt egy kiárusításon botlottam bele egy hd-sre javított  A nemesi ház dvd-re, amiben Pierce Brosnan teljesen hitelesen alakítja a főszerepet. Le voltam nyűgözve!

Szeretem Wilbur Smith-t, nagy rajongója vagyok. Ma kezdem egy régebbi regényét, amit Kedvesem nyomott a kezembe avval, hogy neki ez volt az első, amit tőle olvasott. A tigris szeme a címe. Ennek pediglen a 161. oldalon az 5. mondata így szól:

,,Négy napig egymáshoz bújva kuporogtak, mire a vihar kitombolta magát.''

Hogy ebből mi lesz? 

A könyvek felsorolása korántsem teljes, ezek többnyire hatással voltak rám. Még nincs meg, pedig már olyan régen vágyom rá, most a héten láttam a filmet, így még jobban, Frances Mayes-től a Napsütötte Toszkána című könyve. Meg sorban a többi is 

Jó lenne tudni, hogy a sok nyaralás mellett pl. mit olvas simsi? Az is érdekelne, hogy a kedvenc PrezLee dobermann gazdája vajon milyen könyveket vett a kezébe nyáron?  Vajon sütis néne és fakanál milyen olvasnivalóval múlatja a nyugodt perceket?

 

6 Comments

 1. Makka

  Le Cleziótól a Terra Amata-t olvastam, még gimnáziumban, arra emlékszem, hogy teljesen odavoltam érte, az sem volt egy nagyon vidám könyv.

  Reply
 2. BodzaBlog

  Fogalmam sincs, hogy ezek után el szeretném-e olvasni 🙂 Coelho-t is akkor olvastam, mikor nem láttam magam felett a kék eget és akkor persze igyekeztem igazolást találni a mondataiban. Manapság eszembe sem jut hogy újra levegyem a polcról 🙂 Az ember változik, ugye? 🙂

  Reply
 3. Ildikóó

  Ken Follett nagyon jó író! Megvan az összes könyve (és minden olvastam is). Legkedvesebb regényem A katedrális. Többször is olvastam, többféle korszakomban, és még mindig csúúcs!:-))

  Reply
 4. BodzaBlog

  Szia Ildikóó :)) készülök magamnak is beszerezni A katedrálist, mert épp olyan érzésem volt, hogy még többször el fogom olvasni. Van egy másik kedvencem is. Jane Austen-tól a Büszkeség és balítélet. Ráadásul meg tudtam szerezni a BBC-s filmváltozatot, ami közel 6 órás, de lenyűgöző, mert sokszor a könyv szavait hallottam vissza. Azt is sokat néztem már és Mr Darcytól persze elolvadtam :))) Vannak már olyan részek benne, amit szinte kívülről tudok, de sosem unnám meg 🙂

  Reply
 5. 97511

  Már megyek is, és összeszedem…. (magamat is, meg a könyveket :-)))

  Reply
 6. BodzaBlog

  Simsit olvasva kifelejtettem a Fejős Éva könyveket. Én is olvastam őket, akkor nagyon tetszettek és várom is, hogy karácsonykor megjelenjen a legújabb.

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük