Mediterrán zöld saláta – nekemnek :)

 

 Tegnap szabadnapom volt. Jól meg is ünnepeltem egymagamban. De aztán pánikszerűen tört rám délután az éhség, mert elfelejtettem reggelizni, úgy belecsaptam a jóba.
Ezért körülnéztem a hűtőben és nagyon gyorsan összedobtam egy salátát – nekemnek  Tiszta zöld volt, és nagyon-nagyon finom! Ismétlésért kiált, mert a végén az uccsó falat még a Kedvesemnek is igen ízlett, ami – figyelembe véve, hogy saláta és ződ, tehát fű – majdnem kuriózum mifelénk!

 

Mediterrán zöldsaláta

Ez kell hozzá: egy – najó, esetleg kettő – nagyon éhes emberke, aztán kell még 1/2 fej római saláta, 2 szikkadt rozsos zsemle, 20 dkg fetával töltött óriás olívabogyó és az ő olívaolaja, amiben leledzik, 3 ek. reszelt Parmiggiano Reggiano sajt.

Így készül: gyorsan.  A salátát megmossuk, leszárítjuk, használva az új salátacentrifugánkat. Az olívával és annak az ő isteni finom olajával összekeverjük. A zsemlét felkockázzuk, gondolatnyi olíván egy serpenyőben gyorsan megpirítjuk, hozzákeverjük a salátához, megszórjuk a reszelt Parmiggiano Reggiano-val. Kész. És marha gyorsan megesszük, mert már kopog a szemünk is. Vélhetően ez is emel az értékén ennek az egyszerű salátának, de így volt jó. Aki nem hiszi, járjon utána!

olívás saláta

4 Comments

 1. Makka
 2. BodzaBlog

  Kedves Makka, itt is köszönöm a díjat 🙂

  Reply
 3. 102743

  Készen vagyok! Nekem már a látványtól is több lett a kilóim száma… még ha saláta is. :-)))
  Pollán keresztül találtam Rád, és örülök, hogy benéztem ide.
  Jó recepteket, szép fotókat leltem.

  Reply
 4. BodzaBlog

  Szia natimama 🙂 szeretettel üdvözöllek és remélem rendszeres csavargó leszel errefelé 🙂
  A salátát pedig ki kell próbálnod, annyira finom, hogy alig bírtam magammal! Már beszereztem újabb adag feetával töltött olívát a Lidl-ből 🙂 Alig várom, hogy nekiessek, de terveim szerint holnap épp ez lesz a vacsora, némi sonkacsíkokkal kiegészítve. Merthogy a húsevő pasinak is meg kell felelnie :)))

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük