Laza lazacos saláta

 

Én bevásárolok, Apa – a kis éjszakai hűtőlátogató – pedig mindig figyelmeztet, hogy mit mikor kell megenni, mert esedékes a szavatossága miatt. Így tegnap sürgősen fel kellett használnom a hajszálvékonyra szeletelt füstölt lazacot. Mellesleg nagyon finom volt. Én a friss ,,füvekért'' felelek, vagyis zöldségekért, salátákért. A római salátánk is arra várt, hogy elfogyasszuk. 

Lazacos saláta

Ez kell hozzá: 1 római saláta, 3 szikkadt zsemle, 4 tojás, 10 dkg füstólt lazac, 10 dkg olívabogyó (persze zöld) 1 nagy tejföl (450 g ugyebár), némi majonéz, pár csepp balzsamecet, némi olívaolaj, só és bors. 

Így készült:  A tojást 5 perc alatt megfőzöm. Minden hűhó nélkül felkaszabolom a salátát, megmosom, salátacentrifugával lepergetem róla a vizet. A szikkadt zsemléket kockára vágom, némi olajon megpirongatom őket. Kikeverem a tejfölt a majonézzel, olívaolajjal, sóval és balzsamecettel. A salátát összekeverem a zsemlekockákkal, olívabogyóval és az öntettel. A főtt tojásokat cikkekre vágva elrendezem a salátán. A lazachusit ollóval a salátára vagdosom. Ennyi   Gyors, tiszta, frappáns és írtó finom és megint tovább tart leírni, mint megcsinálni

lazacos vacsorasaláta....mmmmm :))))

 
A hatalmas salátás tálon tálaltam és csak felfaltuk két villával 

szép, ugye? naná, és milyen finom is! :))))))))))

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük