Áfonyás gyümölcsleves banánnal – hidegen

 

Van nekem egy könyvem, aminek Egyszerűen remek a címe. Abban van egy recept, amivel már évek óta szemezek, de valamiért sosem került sorra.
Múlt héten viszont gyönyörű, friss feketeáfonyát láttam és vettem is. Banán pedig szinte mindig van itthon. Aztán persze nem nyitottam ki a könyvet, mert nem volt hozzá lelkierőm. Meg nyűgös is vagyok kicsit, így csak fogtam magam és összedobtam. Még csak nem is főztem.

 

Áfonyás gyümölcsleves banánnal – hidegen

 

Ez kell hozzá: 15 dkg feketeáfonya, 2 banán, 5 dl almalé, 1,25 dl tejszín (125 ml), citromhéj forgácsok.

Így készül: az almalét mély edénybe öntöttem, beletördeltem a banánokat, egy marék kivételével beleszórtam az áfonyát. Aztán botmixerrel összeturmixoltam. Amikor szép színe lett, hozzákevertem a tejszínt és habosra turmixoltam újfent  Kész. Jól behűtöttem, bár eleve minden hideg volt. A tetejére rápötyögtettem a maradék áfonyákat és citromhéj-forgáccsal szórtam meg. Még főzni sem kellett, cukor sem kellett bele, és isteni íze lett.  
Az almalé pedig hőkezeléssel tartósított, tartósítószermentes változat volt. Szóval semmi lelkifurim nem támadt tőle  

áfonyás gyümölcsleves banánnal - jó hidegen. Isteni :)))))))

2 Comments

  1. 86215

    ezt majd én is elkövetem egyszer…

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szeva 🙂 hát hajrá. Másnap még finomabb és még lilásabb volt, szemet gyönyörködtető. És ideális ebéd a forróságban, amikor úgysem akaródzik az embernek meleget enni. 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük