Nepal Himalaya View Green Tea

 

 Kedves sofn!

 

Nem felejtettem el. Nem lehet az ilyesmit. De mivel úgy éreztem, hogy egy egyszerű köszönömnél többet érdemelsz, alaposabban ,,felkészültem''.
A köszönetem most azért száll feléd, mert Kedvesem személyében nem csak egy kollégádtól búcsúztál. Külön gondoltál rám evvel a kis meglepetéssel. Talán mert sokat emlegetett a párom? (biztosan, mint házisárkányt ) Ezt nem is kérdeztem tőle. Engem mélyen meghatott a figyelmességed.
Többet kóstolgattam ezt a finomságot, mint máskor szoktam. Bár azt írtad, te még nem kóstoltad, de ha szereted az effélét, akkor tedd meg, ne hagyd ki. 

Nem tudom, hogyan választasz teát magadnak. Számomra meghatározó szerepe van a száraz levelek illatának. Persze ezt a finomságot is avval kezdtem, hogy megillatoztam. Kibontottam a vörös papírzacskót és jó mélyet szippantottam az illatából. Azóta ezt reggelente megteszem odabent is, mert persze vittem belőle a munkahelyemre.
Első illatozásra enyhe, nagyon lágy az aromája. De ha bent tartom és behunyom a szemem, akkor a lekaszált száraz széna illata jut eszembe. Napsütötte, friss, ropogós, tiszta illat. Amit nem lehet utánozni semmivel. Ebben benne vannak a füvek illatai, a nyári virágok illatai. A szárak roppanós, enyhén púderszaga. Olyan emlékek jutottak eszembe, mikor egy marék szénát a markába fog az ember és összeszorítja. Aztán kinyitja a tenyerét, és beleszimatol. Nyár vége. Augusztus. Még forró nappalok, de már harmatos hajnalok.
Nem tudom Nepal és a Himalaya melyik területéről származik ez a finom tea, de semmi föld vagy faillata, semmi gyümölcsös vonzata nincs. Számomra legalábbis. Amikor elkészítem, – mint a leírása is mondja – csodaszép aranyszínű a főzete. Nem adja azt a fajta kesernyés ízt sem, amit a zöld teák általában. A nyelvemen sokkal lágyabban, épp csak a két oldalán érzem. Nagyon lágy, finom, szinte puha az íze. Nem fanyar, nincs meg benne az erős összehúzó hatás. Reggeli teának tökéletes. 

Köszönöm még egyszer

Nepal Himalaya View Green Tea - igazi reggeli finomság! :)

A teát a Demmers Teehaus forgalmazza. 

3 Comments

 1. sofn

  Szia Bodza,

  Teát általában illat és összetevők után szoktam választani, ez most kivételesen olyan volt, hogy bementem és azt mondtam, hogy AZT KÉREM:)
  Miközben olvaslak az ízeket is el tudom képzelni, és ez ritka ám.
  Ha jól emlékszem, egyszer sem mondta Rád apácska, hogy házisárkány vagy, bár ugye az idő megszépíti az emlékeket!:)

  Valamikor vagy két éve ittam hasonló Nepáli zöld teát, engem is az illata fogott meg akkor.
  Köszönöm a beszámolót:)))

  Reply
 2. BodzaBlog

  Szia sofn 🙂 én köszönöm a teát és az élmányt 🙂
  Annak pedig örülök, hogy olvasva is el tudod képzelni az ízeket. Szerintem az tud igazán jóízűen főzni, akinek már a gondolataiban összeáll az étel mind ízre, mind látványra. Biztosan te is őstehetség vagy 🙂

  Reply
 3. sofn

  😀
  nem vagyok őstehetség, most próbálgatom a szárnyaimat:)18 évesen egy rántotta is nagy szó volt számomra, viszont mára szenvedélyem lett a főzés:)
  most kihívásként a sütés van soron, kezdem megszeretni azt is (főleg ha ilyen jókat olvasok, mint pl a mai húsos pitéd:))

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük