Gombamentési projekt

 

Ó, hát semmi extra   újfent. De a hűtőben kuksoló gombát meg kellett mentenem. Viszont úgy elhúztam ma az időt a vásárlással, felcipekedéssel, mosogatással, mosással, (na jó, csak bepakoltam, de akkor is ), hogy a végén a szép gondolataim inkább egy nagyon gyors, nagyon egyszerű vacsorává zsugorodtak össze. Egész pontosan: minél fáradtabb lettem, annál jobban egyszerűsödött az elkészítendő étel. Így a végén az a flancos amit kitaláltam, egyszerű  tepsis gombás-pulykás rumlivá redukálódott, igaz rengeteg friss salátával.  

Gombás-pulykás tepsis burgonya – az egyszerűség jegyében

Ez kell hozzá: 1 kg újburgonya, 80 dkg pulykamell, 50 dkg gomba, só, bors, petrezselyem, fokhagyma, némi olaj. Színes saláták megmosva, koktélparadicsommal, igény szerint balzsamecetes, mustáros öntettel. 

Így készült: A tepsit sütőpapírral kibéleltem. A rumlit megsikáltam, (van ehhez édes kis kefém ám ) nagy darabokra vágtam. A gombát megmostam, nagy darabokra vágtam. A pulykamellet is nagy darabokra vágtam.   Mindent beborítottam egy bazinagy tálba.   Csurgattam rá némi olajat, megsóztam, megborsoztam, szórtam rá petrezselymet és granulált fokhagymát is. Kézzel összekevertem és beletettem a tepsibe. Lefóliáztam és betoltam a sütőbe. Kb. 30 perc múlva levettem róla a fóliát, kevertem rajta egyet és feljebb tekerve ahőfokot, kicsit megpirongattam. Kész.
Közben a salátákat összetépkedtem, megmostam, lecentrifugáltam róla a vizet (<– hát ez elég röhejes, de tényleg megtettem) és némi olívával és balzsamecettel kevert mustáros dresszinggel, negyedelt koktélparival kutyultam össze.
Ez ilyen megalomán-vacsi lett, mert a végén a saláta is nagy adag volt, nagy darabokra tépkedve.  

esküszöm a gomba is benne volt, csak a fotóra valahogy nem került :))))

Sikerült feltölteni és halkan megjegyzem, én voltam a szőke, ellenben saját magamtól jöttem rá a hibára és egyből orvosoltam

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük