Spárgafőzelék

 

 Eddig – bármennyire is imádom a spárgát – nem nagyon készítettem belőle a levesen kívül mást. Mert valahogy a spárga egy szentgség számomra, a levesek királynője.  Persze izgatott a gondolat, hogy mit még? Vagyis mit lehet még csinálni belőle? Persze ezer féle dolgot, még édességet is, mint megtudtam. Ahhoz mondjuk nem fűlik a fogam
De így lett egyik este főzelék belőle itthon. Körbenéztem, mindenféléket elolvastam, aztán megcsináltam úgy, ahogy elképzeltem.

 

Spárgafőzelék fokhagymásan

Ez kell hozzá: 50 dkg tisztított, darabolt spárga, 1 nagy tejföl, 2 tojás, só, granulált fokhagyma, 1 tk. cukor, 1 húsleveskocka, petrezselyem. 

Így készült: A madzagot – vagyis spárgát – annyi vízben tettem fel főni, amennyi kb. 1 cm-nyire ellepte. Beledobtam a leveskockát, sóztam és cukroztam. Persze csak enyhén.  Kb. 15-20 perc alatt megfőtt.
Közben a tojásokat elkevertem a tejföllel és jó sok granulált fokhagymával. Evvel behabartam a főzeléket, majd friss, apróra vágott petrezselymet kevertem bele, amikor kész lett. Hogy legyen egy kis színe Nagyon finom, szinte habosan könnyű lett. Megjegyzem semmi direkt hozzáadott lisztet és zsiradékot nem tartalmazott, csak amennyi a tejfölben volt. 

Persze volt hozzá feltét, méghozzá egy kis pirospaprikás lapocka-kocka, amit gyorsan kuktában, egy kis hagymán megpároltam. Együtt a kettő fenségesen finom lett.

2 Comments

  1. Avea

    Egy más étkezés,más világ (receptekkel):
    http://lettudatoskonyha.blogspot.com/

    Reply
  2. 86215

    végre megírtam a játékos bejegyzést.

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.