Magosan-sajtosan

 

 Amikor olyan egyszerű ételt készítek, mint például a spenót, – amit mellesleg imádok, de csak frissen – akkor általában valami extrább köretet szánok mellé. És ha lehet, akkor valami sajtosat. Így került már asztalra camembert sajtos pirított kenyércsíkokkal, sajtos házi burgonyacsipsszel, sült és rántott sajttal, sajtos leveles rudacskákkal. Tegnap snidlinges szendvicskrémmel és mackósajttal töltött burekas került mellé és nagyon finom volt:

magos-sajtos burekas :)

Na igen, ez kívülről nem látszik, tudom.  A kinyújtott leveles tésztát 6 nagy kockára vágtam, a kockák egyik 3szögletű felébe snidlinges szendvicskrémet kentem, és egy lapjában kettévágott mackó sajtot tettem. a széleit vízzel benedvesítettem, ráhajtottam, lenyomkodtam, a derelyevágóval egyenesre vágtam a széleit. Tetejét tojással megkentem, megsóztam és magokal megszórtam. 20 perc alatt 200°C-on megsütötte. Kész. Friss. Ropogós. A krémes spenóthoz isteni volt 

A zöld mániám elég erős, főleg, ahogy véget ért a szürke tél. Imádok az erkélyen lógni, mert minden növényem zöldellik, a muskátlim már virágzik, a kakukkfüvem és a snidlingem telis-tele van virágokkal. A futórózsám az erkély dísze lett. A zöld hullám behúzódik persze a konyhába is. Milyen klassz lenne, ha a konyhámnak is lenne erkélye, de sajna ez nem egy olyan lakótelep. Majd egyszer…  Azért jó így is, terített asztallal várni a Kedvesem, és csak kitálalni gyorsan a finom és forró, selymesen krémes spenótot, hogy teljes legyen a harmónia. 

zöld terítékkel vártam a Kedvesem :))) aztán zöld spenóttal is

3 Comments

  1. trinity

    Jó ötlet!!Mindig gondban vagyok a spenót köretével…

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia trinity :)Örülök, hogy ötletet adtam. Arról nem is beszélve, hogy igazán olcsó köret. Nekünk mindig marad másnap ebédre is. Igaz ha a Kedvesemen múlna csak, akkor mind egy szálig felfalná még melegen :))

    Reply
  3. BodzaBlog

    Pisztrángot találsz nálam egyet, és visszaolvasva ma is azt gondolom, hogy nem szabad túlcifrázni a finom ízét.
    Holnap egyszerű fokhagymás rántott potykát sütök, mert úgy látszik hozzánk is begyűrűzött a halszezon 🙂
    Lazacot nem sokat eszünk, de egyszerű kapros vajjal, vagy füstölt lazacot piritóson tormakrémmel és friss snidlinggel, kaporral nagyon el tudok képzelni. 🙂 Friss lazacderekat pedig citromos kaporszósszal tálalnék. Persze ha a Párom megenné a kaprot. Így mindig alternatívákat kell keresnem 😉

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.