Spárga levesben – magyarosan

 

 Mostanság úgy sikeredett, hogy elég sok húsfélét ettünk. És nagyon kevés levest sikerült. Pedig szeretem a leveseket, némelyikért kifejezetten odavagyok.
Mikor ma hazaértem, körbenéztem a hűtőben és úgy döntöttem, hogy leves lesz holnap. De Apának másmilyet készítettem, mint magamnak. Így is 20 perc alatt összedobtam mind a kettőt és némi főzőcske után kész is voltak.

 

Spárga levesben – magyarosan 

Ez kell hozzá: 10 dkg tisztított és darabolt spárga, 10 dkg ceruzabab, 10 dkg zöldborsó, 2 g. fokhagyma, 3 szál újhagyma, 5 cm  -talán 2-3 dkg lehetett – gyulai kolbász, 2 dl tejföl,1 tk. pirospaprika,1 leveskocka, só, víz.

Így készül: a kolbász, mely maradék volt, felkarikáztam, forró lábosban kisütöttem a zsírját. Rádobtam az apróra karikázott újhagymát és 2 perc múlva a zöldségeket is. Felöntöttem  kb. 1,2 l forralt vízzel, hozzáadtam a leveskockát és a 2 g. szétnyomott fokhagymát. A tetejére szórtam a pirospaprikát. Amikor felforrt, kis lángon kb. 20 percet főztem. A tejfölt hőkiegyenlítés után kevertem hozzá. Egy forralás és kész. Olyan sűrű lett, hogy nem kell bele még tészta sem.

spárga levesben - magyarosan, Apának :)

Azért leteszteltem: finom lett

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük