Felelek

 

 Ismerősöm kérdezte, hogy mi újság mostanság a kis bodzámon, mert úgy látja nem vagyok elég aktív?

Nos örömmel jelentem, hogy minden rendben van. Természetesen nem azért ,,lapítok'', mert nem eszünk, ezt talán már korábban is említettem.
A ritkább írogatásnak egyszerű oka van: olyasmiket eszünk, amiket már ettünk. Apának is volt kifejezetten olyan kívánsága, hogy egyes ételeket készítsek el újra, mert szerette, mert ízlett neki. Kértem, nézze át a bodzát és írjon listát. Persze nem tette meg  
Én viszont átnézegettem a régebbi recepteket. Látom, hogy mihez illene pl. fotót pótolnom, ha ismételni fogjuk, és persze örömmel készítem el őket újra. Tán az sem biztos, hogy ugyanúgy

Magyarázom a bizonyítványom, de elgondolkodtam rajta, vajon mások hogyan csinálják? Valahogy kizártnak tartom, hogy a sok ügyes gasztroblogger közül mindenhol minden nap olyan étel készüljön, amit addig még sosem készített el. Egyébként is jó az ismétlés.
Azt azért meg kell mondjam, hogy sokszor a legnagyobb lendületet az tudja adni, amikor valaki elmondja, ide írja, hogy megcsinálta valamelyik receptem és ízlett, jó volt. Ennél nagyobb dícséret nincs is számomra. Na jó, talán mikor szeretteim élvezettel falják ami készült, az még überelheti  de csak mert akkor ott a látvány is, hogy látom, hogy ízlik.

Szerencsére nem szoktam melléfogni. Mármint ízben. Nagyjából tudom, hogy ki mit eszik meg, hol vannak a határai – már ami a kísérletezéseimet illeti – és meddig mehetek el. Így engem sem érhet nagy csalódás  
Jól esik, hogy érdeklődnek felőlem, mi van már? Egy hete nem írtál, hiányolom, stb.  Sosem hittem volna, hogy egyszer nem csak magamnak fogom kis bodzámat szerkesztgetni, vezetgetni, hanem rendszeres látogatóim is lesznek.
Vagyis köszönöm mindenkinek, aki látogat, keresgél nálam, olvasgat, hogy erre jár. De tényleg  Azt nem ígérem, hogy minden napra jut majd új recept, mint ahogy eddig sem. Mint azt sem ígérem, hogy egy sokadszor készült túrós csuszát lefotózok, vagy olyan egyszerű ételeket, amelyek minden háztartásban fenn vannak az állandó ,,étlapon''.
Van egy receptújság, amit – kedves gesztusként minden hónapban megkapok a megjelenése óta ajándékba – kedvelek, de még ennek ellenére is érzem rajta, hogy olykor egy kissé ,,laposabb'' a felhozatal, kiégettebb a menüsor benne. Nincs mindig benne bombasztikus recept, amit elolvasva rohanok a konyhába, hogy elkészítsem. Szóval még a profiknak sem sikerül mindig, hónapról hónapra olyat összehozni, ami minden igényt kielégít. Hát még nekem  

Vagyis a nagy lapítás oka nem a tunyaság, vagy hogy ráuntam volna kis bodzámra, csak annyi, hogy ismétlünk.

5 Comments

  1. 86215

    szerintem ezzel semmi gond nincsen… különben is, van neked másik blogod is, ahol lehet olvasni:)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia 🙂 köszönöm a ,támogatást”, tök jól esik. De komolyan. Az ilyenekért is érdemes itt lenni! Meg amott is 🙂

    Reply
  3. 86215

    az én utolsó bejegyzésem is febr. 2-es dátummal van;)

    Reply
  4. BodzaBlog

    Úgy látszik nem noszogatnak eléggé 🙂

    Reply
  5. 86215

    nálam minden noszogatás visszájára fordul… ki is a konok errefelé?:)

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.